Αναρτήθηκε από: filopappou | 15 Οκτωβρίου, 2007

Aφιερώνουμε την ημέρα δράσης των bloggers για το περιβάλλον

Αφιερώνουμε τη σημερινή ημέρα των bloggers για το περιβάλλον στον κ. Αλέξανδρο Μάντη, αρχαιολόγο και διευθυντή της Α’ ΕΠΚΑ που είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο σχετικά με τους λόφους Φιλοπάππου, ότι οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να προσαρμόσουν «τη φυσιογνωμία ενός τόσο σημαντικού αρχαιολογικού χώρου στις αξιώσεις 30 οικολόγων». Μόνο χαμόγελο μπορεί να προκαλέσει το γεγονός ότι χρησιμοποιεί την λέξη «οικολόγος» ως λοιδορία. Θυμίζει τον τρόπο που χρησιμοποιούν την λέξη αυτή οι οικοπεδοφάγοι, οι εμπρηστές δασών και οι κτηματομεσίτες που μισούν το άρθρο 24 του Συντάγματος. Ο κ. Μάντης θεωρεί ότι τα άτομα με περιβαλλοντική ευαισθησία είναι μια ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων, μια ομάδα στην οποία πρέπει να βάζουμε ταμπέλα και ότι όλοι οι υπόλοιποι δεν είναι οικολόγοι, αδιαφορούν δηλαδή για το περιβάλλον (στο οποίο περιλαμβάνεται και η πολιτιστική μας κληρονομιά) .

Mantis

Σάββατο 5 Μαΐου 2007. Από αριστερά: Ζαχόπουλος, Μάντης, Καραμανλής, Βουλγαράκης

Δεν μας εξέπληξε βέβαια η δήλωση του κ. Μάντη. Στο πρόσφατο παρελθόν, σε κάποια επαφή των κατοίκων μαζί του για διάφορα θέματα των λόφων Φιλοπάππου, μας έδωσε σαφές στίγμα των αντιλήψεων και της αδιαφορίας του για τη γνώμη οποιουδήποτε άλλου. Η αλαζονεία της αυθεντίας, το κύρος του τεχνοκράτη σε συνδυασμό με το φράγμα της γραφειοκρατίας, επιτρέπουν στον κ. Μάντη να διαφεντεύει ένα κομμάτι του δημόσιου πλούτου, αποκλειστικά με τα προσωπικά του κριτήρια, σχέδια, προτεραιότητες, που με σαφήνεια δεν περιλαμβάνουν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, αλλά με εξίσου σαφήνεια, περιλαμβάνουν τις ανάγκες της καριέρας.

Αφιερώνουμε έτσι τη σημερινή μέρα σε κάποιον που δεν έχει καταλάβει τίποτα για το τι συμβαίνει γύρω του.

Δείτε και σχετικό άρθρο του Δημοσθένη Κούρτοβικ στα Νέα.


Responses

 1. Πολύ καλή η αφιέρωση…

  Προτείνω επίσης να συγκεντρώσετε (με ημερομηνίες και ότι άλλα στοιχεία υπάρχουν), διάφορες απόψεις (σε ομιλίες, γραπτά κείμενα κ.α.), που δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο των ανθρώπων που κατέχουν κατα καιρούς εξουσία.
  Ένα είδος ημερολογίου της αλαζονείας…
  Έτσι για να υπάρχουν καταγεγραμμένα και να ξέρουμε με ποιους συνδιαλεγόμαστε τελικά.

  Και το καλύτερο θα ήταν να υπάρχουν και σε άλλες γλώσσες, γιατί είναι κρίμα τέτοιοι ογκόλιθοι
  πνεύματος να μην αναγνωρίζονται παγκόσμια.

  Αν και έχω μία υποψία ότι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι όταν βρίσκονται στο εξωτερικό ή όταν μιλάνε με ανθρώπους που δεν έχουν αίσθηση της ελληνικής πραγματικότητας θα το παίζουν «τρομεροί οικολόγοι»…

 2. […] σε υποτιμητικό ύφος για τους κατοίκους δηλώσεις του εφόρου ακροπόλεως Α. […]

 3. […] κου Μάντη μας συγκινεί βαθειά. Θυμόμαστε ότι κάποτε μίλησε πολύ υποτιμητικά για τους «30 οικολόγους» που θέλουν τον λόφο ανοιχτό. Ε, […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: