Αναρτήθηκε από: filopappou | 22 Νοεμβρίου, 2007

Δενδροφύτευση στο λόφο Φιλοπάππου

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, μια παρέα κατοίκων της περιοχής οργάνωσε μικρό τσιμπούσι -λόγο γενεθλίων και γιορτών- στον υπόστεγό χώρο του κλειστού καφενείου ή αναπαυτηρίου του Πικιώνη, πιο γνωστού ως καφετέρια Λουμπαρδιάρη. Πέρα από το κοινωνικό μέρος, στόχος ήταν και να καθαριστεί το εγκαταλελειμμένο έργο τέχνης, που υποφέρει από την αδιαφορία των αρμοδίων. Στη συνέχεια η παρέα των κατοίκων πήγε στο ένα από τα δύο νταμάρια του λόφου, από την πλευρά του Κουκακίου για δενδροφύτευση.
Στο νταμάρι αυτό το 2003 ξέσπασε η μία από τις 17!!! φωτιές εκείνης της χρονίας. Το πως, το γιατί και το ποιοι ευθύνονται δείτε το σε προηγούμενη δημοσίευση μας. Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν αποκαταστάθηκαν τα δέντρα που κάηκαν τότε, αφού οι αρμόδιοι φορείς αδιαφόρησαν πλήρως. Στο συγκεκριμένο σημείο είχαν καεί περί τα 15 δέντρα και μέχρι σήμερα υπάρχουν κομμένοι οι καμένοι τους κορμοί. Έτσι η παρέα των κατοίκων αποφάσισε να αγοράσει μερικά δεντράκια, χαρακτηριστικά της αττικής βλάστησης και να αρχίσει την αποκατάσταση του τοπίου φυτεύοντας τα εκεί που είχαν καεί τα παλιότερα.

4

Έχει γινεί πια σαφές ότι οι αρμόδιες αρχές, Υπουργείο Πολιτισμού, Δήμος Αθηναίων και όποιος άλλος δεν ασχολούνται με τίποτε που δεν είναι «ανταποδοτικό». Δηλαδή με τίποτε που δεν θα τους αποφέρει κέρδος. Ασχολήθηκαν με αυτή την περιοχή, μόνο για να επιτρέψουν τον βανδαλισμό της κατασκευής της ιδιωτικής έκθεσης γλυπτικής, που την σταμάτησαν οι κάτοικοι. Από τότε τα απομεινάρια της βάρβαρης παρέμβασης στο οικοσύστημα, μαζί με τα καμένα δέντρα είναι τα μόνα που θυμίζουν τα σχέδια εμπορευματοποίησης του λόφου και την τελευταία φορά που οι υπηρεσίας ασχολήθηκαν με αυτό το μέρος του λόφου.


Responses

 1. Όταν η Α’ΕΠΚΑ δίνει 10.000 ευρώ για να αποκαταστήσει το συρματόπλεγμα που περιέφρασσε την Πνύκα (προηγούμενο ξήλωμα των κατοίκων), οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ δίνουν λεφτά από την τσέπη τους και χρόνο από την ζωή τους για να ομορφύνουν και να διατηρήσουν «ζωντανούς» τους λόφους τους.
  Τους λόφους που συστηματικά και διαστροφικά ΒΑΝΔΑΛΙΖΟΥΝ οι «ευφυιείς νόες ( ; )» του Υπ.Πο.

  ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΑΝΤΕΡΝΤΑΛ κε ζαχόπουλε !!!

 2. Είστε αξιέπαινοι όλοι σας!

 3. Και να κράταγαν Δήμος και Υπ.Πο τα χρήματα από την εμπορευματοποίηση για το κοινό καλό … θάχαν και κάποιο επιχείρημα

  Αμ δε, δεν τα κρατάν για πάρτη τους (που είναι υποτίθεται στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη). Τα μοιράζουν σε όλους τους «αναπτυξιακούς» επιχειρηματίες της μείζονος και ήσσονος διαπλοκής.

  Και τον πολίτη τον λένε Νεάντερνταλ γιατί δεν πιάνει το νόημα της προόδου, ο βλαξ. Αυτός να μην έχει τίποτε και οι διαπλεκόμενοι φιλάρες να μην ξέρουν πώς να το ξοδέψουν το χρήμα: ο Δήμος Αθηναίων έχει δώσει ρέστα αυτόν τον καιρό σε αυτόν τον τομέα αλλά δύο δεντράκια δεν μπορεί να βάλει. Αυτό είναι πρόοδος και όποιος δεν το βλέπει είναι βάνδαλος και Βάρβαρος και Βαρβάρα.

  Όσο για τους γραφειοκράτες, τους πετάνε ένα ξεροκόμματο εξουσίας και αυτοί το γλύφουν μέχρι να ματώσει η γλώσσα τους.

 4. […] δεντροφυτεύεις [1]-[2]-[3]-[4] και με αφορμή αυτό την τοποθέτηση του Συλλόγου […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: