Αναρτήθηκε από: filopappou | 4 Δεκεμβρίου, 2007

8 Δεκέμβρη όλοι και όλες στο Σύνταγμα

Η Συντονιστική επιτροπή της λαϊκής συνέλευσης για τους λόφους Φιλοπάππου θα δώσει το παρών στην μεγάλη συγκέντρωση πολιτών, τοπικών κινήσεων και φορέων στο Σύνταγμα 8 Δεκέμβρη, 1 μ.μ. για την παγκόσμια μέρα δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

2

Και αυτό γιατί αντιλαμβανόμαστε τόσο τη αξία των τοπικών αγώνων για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, όσο και την ανάγκη δράσης στο συνολικότερο, πλανητικό επίπεδο. Η ζωή των ανθρώπων, η ζωή των παιδιών μας πολύ περισσότερο, κινδυνεύει να χαθεί εξαιτίας της αδηφαγίας του κέρδους και του σύγχρονου τρόπου ζωής. Τα μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων και οι επιστήμονες που τους στηρίζουν, μοιάζουν όλο και περισσότερο γελοίοι, καθώς τα νέα που φτάνουν από κάθε γωνιά του πλανήτη για την επίδραση των κλιματικών αλλαγών είναι όλο και πιο τραγικά. Μόνο εμείς, οι πολίτες, με τη δράση μας, μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πορεία προς ένα καταστροφικό μέλλον. Η αδιαφορία, δεν έχει θέση σε αυτές τις περιστάσεις. Είναι απλά αυτοκτονική και αδιάφορη για τη ζωή των μελλοντικών γενεών στις οποίες κληρονομία δεν είναι ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο, αλλά ένα ανθρώπινο περιβάλλον για να ζήσουν.
Γι’ αυτούς και χιλιάδες λόγους ακόμα, πρέπει να δώσουμε το τοπικό παρόν στην παγκόσμια μέρα δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Το τοπικό ραντεβού της γειτονιάς μας είναι στο Λουμπαρδιάρη στις 12 το μεσημέρι για να κατηφορίσουμε, όλοι και όλες μαζί στο Σύνταγμα.

Διαβάστε περισσότερα για την συγκέντρωση στο Σύνταγμα και τους φορείς που την καλούν.

4


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: