Αναρτήθηκε από: filopappou | 21 Δεκεμβρίου, 2007

Χ. Ζαχόπουλος: Ανέβηκε με πολλούς, έπεσε μόνος

Αυτήν τη στιγμή, ο κος Ζαχόπουλος δίνει μάχη για τη ζωή του.

Ο κος Ζαχόπουλος, ως ΓΓ του ΥΠ.ΠΟ. υπεραμύνθηκε εκείνων που στοχεύουν να πάρουν τον Λόφο Φιλοπάππου από τους κατοίκους της Αθήνας και να τον παραδώσουν στις αρπάγες των ιδιωτικών συμφερόντων. Ως δημόσιος λειτουργός καταπάτησε τους νόμους που διέπουν τις σχέσεις πολιτών και διοίκησης και εκφράστηκε υβριστικά για τους πολίτες. Για αυτές του τις πράξεις θα κριθεί από την κοινωνία και την ιστορία.

Την δύσκολη αυτή στιγμή όμως και επειδή συχνά βρεθήκαμε απέναντι του, αισθανόμαστε την ανάγκη να δηλώσουμε ότι ανθρώπινα του ευχόμαστε την καλύτερη δυνατή έκβαση της δοκιμασίας την οποία υφίσταται.

3

Όμως…
Το σοκαριστικό στην υπόθεση Ζαχόπουλου δεν είναι οι υπόνοιες σκανδάλου που συνοδεύουν τις εκτιμήσεις για τα αίτια της απόπειρας του. Ένας κρατικός αξιωματούχος δεν είναι σπάνιο να εκμεταλλευτεί την εξουσία του για να εξυπηρετήσει άνομα συμφέροντα άλλων και δικά του.

Το σοκαριστικό είναι ότι οι παρανομίες τις οποίες φέρετε να έχει διαπράξει ο κ. Ζαχόπουλος, απαιτούν την ενεργή συμμετοχή περισσότερων ανθρώπων για να γίνουν. Το πραγματικά σοκαριστικό είναι να διαβάζεις στα ΝΕΑ ότι ως πρόεδρος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) πέρασε μια σειρά από αποφάσεις εξυπηρέτησης συμφερόντων ιδιωτών, για επισήμως «άγνωστους» λόγους.

Το πραγματικά έκθετο στα δικά μας μάτια είναι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Όλοι αυτοί οι ειδικοί και επιστήμονες, που με την ψήφο τους και προφανώς με πληθώρα «επιστημονικής τεκμηρίωσης» βοήθησαν τους στόχους του κ. Ζαχόπουλου να γίνουν πράξη. Δεν θα συναινέσουμε στην προσπάθεια να αποδοθούν όλα στον κ. Ζαχόπουλο, ξεπλένοντας του ανωτέρους του, μαζί και τον πρωθυπουργό, όπως και τους υφιστάμενους του, τουλάχιστον αυτούς που εκ της θέσης τους έχουν την δυνατότητα να πουν ΟΧΙ, για να μην μιλήσουμε και για το ΟΧΙ της αξιοπρέπειας.

2

Δεν ήταν μόνος του ο κ. Ζαχόπουλος στον αποχαρακτηρισμό των κτηρίων της Διονυσίου Αρεοπαγήτου

Μας εξοργίζει να αντιμετωπίζουμε κατάματα μέσα από ποιες διαδικασίες συμφερόντων και ημετέρων περνάνε αποφάσεις που θα έπρεπε να έχουν αποκλειστικά επιστημονικό και κοινωνικό κριτήριο, αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή μας. Ο κ. Ζαχόπουλος δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου και πολλοί εύχονται να τα φορτωθεί όλα για να γλιτώσουν το διασυρμό.

Ντροπή για όλους αυτούς που αποχαρακτήριζαν αρχαιολογικούς χώρους για να τους παραδώσουν στους εργολάβους, σε αυτούς που αποχαρακτήρισαν τα κτίρια της Διονυσίου Αρεοπαγήτου, σε αυτούς που παρέδιδαν την πολιτιστική μας κληρονομιά στα ιδιωτικά συμφέροντα, σε αυτούς που το μόνο που βρήκαν να χαρακτηρίσουν οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο, ήταν του Φιλοπάππου, για να τον στερήσουν από τους κατοίκους της πόλης μας. Είναι έκθετοι!

Οι άλλοι που εκτίθενται σήμερα είναι κάποιοι δημοσιογράφοι, που μπέρδεψαν την ιδιότητα τους με αυτή του γραφείου τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού. Δημοσιογράφοι που με περίσσιο ζήλο στήριζαν τον κύριο Ζαχόπουλο και τις επιλογές του. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι η μόνη δημοσιογράφος που αναπαρήγαγε τους αήθης χαρακτηρισμούς του κ. Ζαχόπουλου (ως άτομα του νεάτερνταλ και λούμπεν στοιχία) προς τους ενεργούς πολίτες της περιοχής μας που υπερασπίζονται έναν ανοιχτό Φιλοπάππου ήταν η Κοντράρου Ρασσιά της Ελευθεροτυπίας, η οποία πανηγύριζε για την κήρυξη του λόφου ως οργανωμένου αρχαιολογικού χώρου από το ΚΑΣ. Δεν είναι τυχαίο ότι στα σημερινά δημοσιεύματα για την ερμηνεία της απόπειρας του κ. Ζαχόπουλου, είναι σχεδόν και πάλι η μόνη δημοσιογράφος που δίνει στη δημοσιότητα τα ονόματα των 2 γυναικών υπαλλήλων που θεωρείται ότι έχουν σχέση με το παρασκήνιο αυτής της υπόθεσης, σε μια προσπάθεια να φύγει το κέντρο από τις πολιτικές ευθύνες του κ. Ζαχόπουλου και να πάει στις πιπεράτες ροζ ιστορίες. Η άλλη εφημερίδα που δίνει το ένα όνομα είναι τα ΝΕΑ. Τα ονόματα δεν δίνουν οι άλλες εφημερίδες, ούτε καν η Εσπρέσσο! «Εύγε» σε αυτή τη «δημοσιογραφία».


Responses

 1. Προφανώς το λάθος του Ζαχόπουλου ήταν ότι δεν είχε τον αθηναικό κομματικό και μη μηχανισμό να προστατεύσει τον εαυτό του από δημοσιεύματα και ψευτιές όπως τα παραπάνω…Ό τι να ναι θα γράφονται πλέον…

 2. Σε εμάς τους μη παροικούντας την Ιερουσαλήμ της πληροφόρησης (όπως ας πούμε, η κα Κοντράρου-Ρασσιά που από αυτήν την άποψη μένει στον Ναό του Σολομώντος…) τα γεγονότα μετράνε. Και αυτά λένε ότι δρυός ορθής ούσης, όλοι γλύφουν (μα, ναι, για να μένουν σε κεντρικά κτήρια, όχι στα περίχωρα…) και δρυός πεσούσης πάσα γυνή και πας ανήρ αρπάζει όσα κομμάτια μπορεί.

  Έτσι, η λαμπρή δημοσιογράφος που καθορίζει ασφυκτικά και κατά την επιλογή της την πολιτιστική ειδησεογραφία της Ελευθεροτυπίας, τις ημέρες της δύναμης του κου Ζαχόπουλου του έπαιρνε λαμπρές συνεντεύξεις
  http://www.enet.gr
  Σήμερα τον ρίχνει στον Καιάδα

  Αλήθεια, όπως διερωτάται στενός φίλος, μια και ήξερε τόσα πράγματα γιατί δεν τα έλεγε στην ώρα τους αλλά τα άφηνε για την στιγμή που ο κος Ζαχόπουλος θα ήταν ανήμπορος να της απαντήσει?

  Αλήθεια, με ποια κριτήρια ασκεί την δημοσιογραφία η κυρία Κοντράρου-Ρασσιά?

 3. Και για να μην παρεξηγηθώ με το προηγούμενο σχόλιό μου, ότι δηλαδή τρέφω κάποια εκτίμηση για τον κο Ζαχόπουλο, θα έλεγε κανείς πως η κα Κοντράρου-Ρασσιά, όταν αρθρογραφεί για τον κο Ζαχόπουλο, έχει βαλθεί να αποδείξει ότι δεν ισχύει η παροιμία «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» ή, τουλάχιστον, να αποδείξει ότι ισχύει ελαφρά τροποποιημένη «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει όσο τον έχει ανάγκη».

 4. love zahopoulo for ever

 5. Την ύβριν -ενίοτε- ακολουθεί η Νέμεσις…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: