Αναρτήθηκε από: filopappou | Ιανουαρίου 22, 2008

Mια πρόκληση για το KAΣ και τον κύριο Λιάπη

Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για τον Λόφο Φιλοπάππου ζήτησαν από το ΚΑΣ να πραγματοποιήσει αυτοψία στον Διόνυσο.

Ο Διόνυσος,το γνωστό πολυτελές εστιατόριο με το βρώμιο κρέας φάτσα στην Ακρόπολη, είναι ένα αυθαίρετο του ΕΟΤ που χτίστηκε χωρίς άδεια το 1961 σε δημοτικό χώρο που προορίζεται για άλσος και πλατεία. Τον Διόνυσο νοικιάζει τα τελευταία 45 τόσα χρόνια η ίδια εταιρεία κατ’ ανάθεσιν, πρόκειται για την ΖONAR’S ABEE, της οποίας τα γραφεία βρίσκονται κατά σύμπτωσιν μέσα στα γραφεία της ΕΤΑ ΑΕ που διαχειρίζεται την περιουσία του ΕΟΤ και συνάπτει τα ενοικιαστήρια… Ο Διόνυσος με το βρώμιο κρέας, έχει άδεια λειτουργίας εστιατορείου και ζαχαροπλαστείου, πλην όμως και ως catering, έχοντας στήσει μια βιομηχανία με φουγάρα μεγέθους υψικαμίνου σε πλήρη οπτική επαφή με τον Παρθενώνα…

Οι δουλειές πηγαίνουν καλά και για αυτό η ZONAR’S ABEE, μετά το 1995, χτίζει και όλο χτίζει με αποτέλεσμα το αρχικό (πολύ ενδιαφέρον, είναι αλήθεια) κτήριο να έχει μετατραπεί σε ένα περίεργο σύνολο, διπλάσιο του αρχικού. Ούτε καν μπήκε στον κόπο η υπεύθυνη για τον χώρο Εφορεία Αρχαιοτήτων Ακροπόλεως να τον σταματήσει. Εκεί που συστηματικά χτίζει από το 1995 η ZONAR’S ABEE ούτε κεραμίδι δεν μπαίνει χωρίς άδεια από την αρχαιολογική υπηρεσία. Όμως, η συγκεκριμένη εταιρεία, κατά την μέχρι το 2006 Διευθύντρια της Εφορείας Ακροπόλεως κα Χωρέμη, απολαμβάνει «κυβερνητικού ενδιαφέροντος» και βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Έτσι, η φοβερή και τρομερή Εφορεία Ακροπόλεως έχει βάλει τον Έλληνα φορολογούμενο να πληρώσει ενάμισυ εκατομμύριο Ευρώ για να καγκελοφράξει τον Λόφο Φιλοπάππου, έχει κουβαλήσει στρατιές ΜΑΤ και αστυφυλάκων γιατί οι κάτοικοι τόλμησαν να κάνουν ένα τσιμπούσι στον Λόφο, αλλά για την ZONAR’S ABEE η μόνη απάντηση που έχει είναι ότι είναι κράτος εν κράτει. Θαυμάζει κανείς την γενναιότητα, την ακεραιότητα και το ήθος των δημοσίων υπαλλήλων που εισηγήθηκαν να γίνει ο λόφος Φιλοπάππου οργανωμένος αρχαιολογικός χώρος, απομονωμένος από την πόλη και τους κατοίκους, και με σειρά εγγράφων τους έδωσαν πρώτη ύλη στον κο Ζαχόπουλο για να αποκαλέσει σε συνεδρίαση του ΚΑΣ τον Οκτώβρη του 2007 τους κατοίκους «λούμπεν στοιχεία» και «ανθρώπους του Νεάντερταλ» και να τους προειδοποιήσει ότι ο ίδιος θα επέβαλε την νομιμότητα.

1
17 Iουνίου 2007: H περιήγηση της συνέλευσης Φιλοπάππου στις καταπατήσεις στο λόφο,
αντιμετώπισε αλυσίδα των MAT μπροστά από το Διόνυσο. Δηλαδή και η αστυνομία
προστατεύει τον καταπατητή, ενάντια στους κατοίκους και τη «νομιμότητα».

——-

Οι κάτοικοι έχουν λιώσει πολλά παπούτσια πηγαίνοντας στην Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων, στο ΥΠ.ΠΟ., σε διάφορα δικαστήρια και ελεγκτικές αρχές και είναι σε θέση να τεκμηριώσουν πολύ καλά το σύνολο των αυθαιρεσιών της ZONAR’S ABEE. Υπάρχουν μάλιστα και σοβαρές ανησυχίες ότι εκτός από τις εξωτερικές επεμβάσεις, η εταιρεία έχει κάνει και παράνομη εκσκαφή (διάβαζε ανασκαφή) στα υπόγεια του Διονύσου για να μεγαλώσει τον ζωτικό χώρο της επιχείρησης. Η αίτηση που απευθύνουν στο ΚΑΣ περιγράφει τις αυθαιρεσίες της ZONAR’S ABEE, την σκανδαλώδη κάλυψη που της παρέχει η Εφορεία Ακροπόλεως και ζητά

 • Nα ζητήσει το ΚΑΣ την αποξήλωση των παράνομων κατασκευών
 • Nα ελέγξει την άδεια λειτουργίας του Διονύσου σε σχέση με τις δραστηριότητες catering

Δύο χρόνια πριν, η τέως Έφορος Ακροπόλεως κα Χωρέμη, η οποία χαρακτήριζε τον Διόνυσο «κυβερνητικού ενδιαφέροντος», ήταν μέλος του ΚΑΣ και έφυγε διότι συνταξιοδοτήθηκε. Ο σημερινός διάδοχος της κας Χωρέμη, ο κος Μάντης, που απεφάνθη ότι κανείς Αθηναίος δεν θα ξαναπετάξει αετό στου Φιλοπάππου την Καθαρά Δευτέρα διότι κάνει κακό στον αρχαιολογικό χώρο, θα έχει άραγε το κουράγιο να κοιτάξει στα μάτια τους κυρίους μετόχους της ZONAR’S ABEE και ταυτόχρονα να καταμετρά τις αυθαιρεσίες τους?

Ιδού η Ρόδος για το αναβαπτισθέν ΚΑΣ, που άφησε πίσω του τον «κακό» κο Ζαχόπουλο… για να δούμε, άφησε πίσω του και το «κυβερνητικό ενδιαφέρον» για την ZONAR’S ABEE?

Διαβάστε την αίτηση

Advertisements

Responses

 1. Στο πρόσφατο πολύ περίεργο άρθρο της κας Θερμού στο Βήμα διαβλέπω στρατηγική τύπου Λουμπαρδιάρη, δηλαδή, βγάζουν οι κάτοικοι το φίδι από την τρύπα και η Α’ ΕΠΚΑ προσπαθεί να καρπωθεί την κατάσταση.

  Σήμερα ήρθε και χαρτί από το Υπουργείο όπου πληροφορούμαστε ότι ερωτάται η Α’ ΕΠΚΑ σχετικά με το αίτημά μας για αυτοψία στον Διόνυσο. Μα εμείς ζητήσαμε να πάει στο ΚΑΣ, όχι στην Α’ ΕΠΚΑ που ήδη το έχει θάψει αυτό το ίδιο αίτημα!!!!

  Πάντως, εφόσον ερωτάται ο κος Μάντης για τον Διόνυσο, περιμένουμε ότι θα σταθεί στο ύψος της φήμης του και θα είναι «υπηρεσιακότατος» και ότι δεν θα ακολουθήσει την γραμμή της κας Χωρέμη («υπηρεσία» ήταν και αυτή) και αφήσει τον Διόνυσο ανενόχλητο γιατί είναι «κυβερνητικού ενδιαφέροντος».

  Εφόσον έχει δηλωμένα πρόβλημα με τους χαρταετούς ο κύριος Μάντης, υποθέτουμε ότι έχει και κακές σχέσεις με τα αυθαίρετα…θα δείξει…

  Σε καμμιά περίπτωση να μην θεωρήσει το ΥΠ.ΠΟ. ή η Α’ ΕΠΚΑ ότι είναι δυνατόν να θαφτεί το θέμα του Διονύσου ή να καρπωθούν οι υπηρεσίες αυτές τον αγώνα των κατοίκων.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: