Αναρτήθηκε από: filopappou | 5 Μαΐου, 2008

Η ένοχη σιωπή της εφορίας Ακροπόλεως, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων συνεχίζεται…

Το τελευταίο διάστημα έγινε μια προσπάθεια να δημοσιοποιηθεί το θέμα των καταπατήσεων του εστιατορίου του Διονύσου στον αρχαιολογικό χώρο του Φιλοπάππου και της στάσης συγκάλυψης των αρμόδιων φορέων και των δύο υπεύθυνων αρχαιολόγων του λόφου, Λαζαρίδη και Βογιατζόγλου.
Αυτό που κάναμε ήταν να στείλουμε το Γενάρη αίτηση αυτοψίας για τις καταπατήσεις στον Υπουργό και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και στη συνέχεια να δημοσιεύσουμε στο blog μας (και αλλού) ένα πλήρως τεκμηριωμένο κείμενο, ενυπόγραφά. Μάλιστα βάση του κειμένου μας υπήρξε και ολοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ενώ κατατέθηκε και επερώτηση στη βουλή σχετικά με τις καταπατήσεις του Δυονύσου και τις ευθύνες των αρμοδίων από τον βουλευτή Περικλή Κοροβέση και αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συζήτηση.

Το «Πρώτο Θέμα» σχετικά με το Διόνυσο

Σε αυτά θα περίμενε κανείς τις εξής αντιδράσεις:
1. Όσοι και όσες θεωρούν ότι θίγονται από τις επώνυμες καταγγελίες μας, να προβούν σε μηνύσεις για να υπερασπιστούν την τιμή και την επαγγελματική τους υπόληψη. Τζίφος! Δεν υπήρχε τελικά ούτε τιμή ούτε υπόληψη.

2. Στον αντίποδα θα περίμενε κανείς από όσους και όσες εμπλεκόμενους θεωρούν απαράδεκτο γεγονός τις καταπατήσεις, αλλά δεν αντέδρασαν όταν γίνανε (επικαλούμενοι/ες την πίεση του κυβερνητικού ενδιαφέροντος για το Δυόνυσο), να αξιοποιήσουν την δράση των πολιτών για να ασκήσουν όπου και όπως μπορούσαν τη δική τους πίεση. Π.χ. φέρνοντας ένα ψήφισμα στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Τζίφος και εκεί. Είπαμε η τιμή και η υπόληψη αγνοούνται.

Τέλος θα περιμέναμε μια απάντηση από τον υπουργό, που την οφείλει βάση νόμου, αλλά και εκεί τζίφος. Νόμος; Ποιος νόμος; Εδώ έχει να πληρώσει του αναστηλωτές της ακρόπολης από τον Οκτώβριο, με εμάς θα τον έπιαναν οι ευαισθησίες;

Αντί για αυτά, και το ίδιο διάστημα, ο υπουργός, όπως και οι κυρίες αρχαιολόγοι του λόφου, επιδίδονται σε σχέδια περιφράξεων και ωραρίου στου Φιλοπάππου για να τον προστατέψουν!!!

Για την πολεοδομία του Δήμου ούτε κουβέντα. Ούτε έχουμε ενημερωθεί για νέα αυτοψία που οφείλει να κάνει μετά την ακύρωση της άδειας μαϊμού που είχε δώσει στο Διόνυσο, ούτε φυσικά και περιμένουμε τίποτα από μία υπηρεσία που χειρότερη φήμη δεν θα μπορούσε να έχει.

Οι πολίτες ή καλύτερα «άτομα του Νεάτερνταλ» όπως μας χαρακτήρισε η εφορία ακροπόλεως δια στόματος Ζαχόπουλου(!), συνεχίσαμε τις προκλήσεις μας μοιράζοντας στην Δ. Αρεοπαγίοτυ την Κυριακή 4 Μάη κείμενο για τις καταπατήσεις . Φυσικά κανείς δεν αντέδρασε. Η αλαζονεία της εξουσίας και της «επιστημονικής» «αυθεντίας» θεωρεί ότι η αδιαφορία και η σιωπή της για τις τεκμηριωμένες καταγγελίες, θα βοηθήσει να ξεχαστεί το θέμα. Μπορεί όμως να υπολογίζουν με τον ξενοδόχο (ή καλύτερα εστιάτορα στην περίπτωση μας) αλλά υπολογίζουν χωρίς τον Νεάτερνταλ!

Το πανό: «Λόφος Φιλοπάππου: Ανοιχτός στις καταπατήσεις του Διονύσου, κλειστός στους πολίτες. Με τη φροντίδα : Α’ΕΠΚΑ – ΥΠ.ΠΟ. – Δήμου»

Είναι πραγματικά θλιβερό να διαπιστώνεις ότι από την κορυφή του υπουργείου Πολιτισμού και το δήμαρχο Αθηναίων, μέχρι και τις κυρίες Λαζαρίδη και Βογιατζόγλου ισχύει το ίδιο πράγμα: Ότι αυτό το χαλασμένο ψάρι δεν βρομάει, όπως λένε, απ’ το κεφάλι, αλλά απ’ την κορφή ως την ουρά.

Αλλά να είναι σίγουροι και σίγουρες ότι δεν θα τους και τις αφήσουμε να βαρεθούν. Με ήλιο και φεγγάρι… που λέει και το συνθηματάκι… ο λόφος δεν θα γίνει ποτέ η τουριστική μπίζνα που θέλουν.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: