Αναρτήθηκε από: filopappou | Αύγουστος 18, 2008

Δημοσίευμα για τις αυθαιρεσίες του Διόνυσου

Θερινή έκπληξη για την ‘Α ΕΠΚΑ (‘Α Εφορεία αρχαιοτήτων), το ΥΠ.ΠΟ., αλλά και εμάς, με τη δημοσίευση στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της 17 Αυγούστου, άρθρου για τις αυθαιρεσίες του εστιατορίου «Διόνυσος» στου Φιλοπάππου, τη σιγή των αρμοδίων και τον αγώνα των κατοίκων. [Δείτε το άρθρο εδώ]

Το ολοσέλιδο άρθρο παρουσιάζει πολύ καλά την συνοπτική ιστορία, όπως εξελίσσεται κυρίως μετά το 2004. Κάνει σαφείς αναφορές στην στάση της ‘Α ΕΠΚΑ και πολύ εύστοχα αναφέρει τη «σιγή ασυρμάτου» που έπεσε μετά ο 2005, όταν πια η συγκάλυψη των αυθαιρεσιών του Διόνυσου έγινε ολοκληρωτική. Στο άρθρο αναφέρεται και η επαίσχυντη στάση της πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων αλλά και πολύ σωστά συνδέετε η ανοχή στο Διόνυσο με την ταυτόχρονη επίθεση του ΥΠΠΟ στο δικαίωμα των πολιτών να χαίρονται ελεύθερα το λόφο. Οι αναφορές του δημοσιογράφου Παναγιώτη Μπουγάνη σε επίσημα έγγραφα, δείχνει ότι είναι από αυτούς που μελέτησαν την εκτεταμένη και εμπεριστατωμένη αναφορά μας σχετικά με το ιστορικό των καταπατήσεων του Διονύσου, σε πλοηγούμενη δημοσίευση στο blog.

Το άρθρο αυτό της «Ελευθεροτυπίας» είναι το δεύτερο ολοσέλιδο σε εφημερίδα, μετά από αυτό του «Πρώτου Θέματος» [ΕΔΩ] που επιτέλους φέρνουν στην δημοσιότητα το θέμα του Διόνυσου. Ένα θέμα το οποίο με ιδιαίτερη επιμονή, η ‘Α ΕΠΚΑ και οι δύο υπεύθυνες αρχαιολόγοι για του Φιλοπάππου, Λαζαρίδη και Βογιατζόγλου, προσπαθούν να εξαφανίσουν, σε σημείο μάλιστα να μην ενημερώσουν ούτε το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) όταν στις 9 Οκτώβρη του 2007 συζήτησε την πρόταση για την μετατροπή του Φιλοπάππου σε οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο.

Στα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά στο θέμα των καταπατήσεων, παρά μόνο ένα συνεχές υβρεολόγιο κατά των ενεργών πολιτών της περιοχής μας. Στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε σύντομα καθώς και μόνο μετά από εισαγγελική παραγγελία, πήραμε επιτέλους και με 10 μήνες καθυστέρηση τα κουτσουρεμένα πρακτικά στα χέρια μας. Και μας περίμεναν πολλές εκπλήξεις!

Advertisements

Responses

  1. Πολύ σωστά, κουτσουρεμένα πρακτικά πήραμε από το ΚΑΣ. Από 25 σελίδες που ήταν, έχουν «συμπυκνωθεί» σε 9. Και δεν γράφουν ούτε τα μισά από αυτά που ειπώθηκαν εκείνη τη μέρα.

  2. Όσον αφορά τον Διόνυσο. Η παλιά διεύθυνση της ΖΩΝΑΡΣ ΑΒΕΕ ακολουθούσε την ταχτική της αποσιώπησης με την οποία κάλυψε πράγματα και θαύματα. Έτσι γκρεμίστηκαν οι πινακίδες με τις οποίες έλεγαν ότι ο χώρος του πάρκινγκ τους ανήκει και δεν έγινε τίποτε, αυτοί συνεχίζουν να βάζουν την κορδελίτσα τους, να έχουν τους παρκαδόρους τους και να καταπατούν τον δημοτικό χώρο. Ομοίως, με την ταχτική της αποσιώπησης προσπαθούν να εξαφανίσουν τις τεκμηριωμένες καταγγελίες των κατοίκων, τα οποιαδήποτε άρθρα, την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου για τις αυθαιρεσίες τους. Την ίδια ταχτική για την ώρα ακολουθεί και η νέα διεύθυνση της Ζώναρς, η οποία επαγγελματικά έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από την παλιά, με την έννοια ότι πρόκειται για επιχειρηματία με πολύ μεγαλύτερο κύκλο εργασιών (πρόκειται για τον κο Σταθοκωστόπουλο).


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: