Αναρτήθηκε από: filopappou | 4 Σεπτεμβρίου, 2008

Δωρεάν πάρκινγκ με σκιά στου Φιλοπάππου

Τα λιθόστρωτα του Πικιώνη, όπως και το υπόλοιπο έργο του στου Φιλοπάππου και την Ακρόπολη, είναι κηρυγμένα νεότερα μνημεία. Αυτό σημαίνει ότι χρήζουν ειδικού καθεστώτος προστασίας στο οποίο περιλαμβάνεται φυσικά και η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων. Αυτή την απόφαση δεν την πήραν οι κάτοικοι ή οι περαστικοί, αλλά το Υπουργείο Πολιτισμού, που αποδέχτηκε το 1996 τις σχετικές εισηγήσεις. Δηλαδή είναι το Υπουργείο Πολιτισμού που έκρινε ότι η κυκλοφορία οχημάτων πάνω στα λιθόστρωτα μπορεί να τους προκαλέσει σοβαρές και μη αντιστρεπτές βλάβες. Τι πιο λογικό λοιπόν να περιμένει κανείς την εφαρμογή της απόφασης.

Κι όμως 12 χρόνια(!) μετά οι ίδιοι οι υπάλληλοι του υπουργείου και μάλιστα και το επιστημονικό του προσωπικό, οι αρχαιολόγοι, που θα έπρεπε να είναι πιο ευαίσθητοι, χλευάζουν έμπρακτα τη δικιά τους απόφαση και μπαίνουν στο λόφο ΜΟΝΟ με τα αυτοκίνητα τους. Ταυτόχρονα χλευάζουν και κάθε έννοια ισονομίας, αφού έχουν σκαρώσει μοναχοί τους μια εξαίρεση για τον εαυτό τους.

Δεν φτάνει που διατηρούν σχεδόν μία δεκαετία τα απαράδεκτα γραφεία-κοντέινερ στο λόφο, πρέπει και να πηγαίνουν με τα αυτοκίνητα τους μέχρι την πόρτα! Προφανώς το περπάτημα των 100 μέτρων κάτω από τα δέντρα, είναι μεγάλο βάσανο γι’ αυτούς. Τόσο εκτιμάνε το φυσικό περιβάλλον, το δικαίωμα των πολιτών για μια βόλτα μακριά από το τσιμέντο και τα αυτοκίνητα και άλλο τόσο εκτιμάνε τα χειροποίητα λιθόστρωτα του Πικιώνη. Κατά τα άλλα, θέλουν να περιφράξουν το λόφο για να τον προστατέψουν από τους κατοίκους.

Δείτε την εικόνα, μια τυχαία καθημερινή μέρα όπως η σημερινή (4/9/08). Και όταν λέμε καθημερινή, εννοούμε χωρίς την κλασική δικαιολογία για γάμους, βαφτίσια, και τι να κάνουμε…

Τέσσερα αυτοκίνητα με φόντο τα κοντέινερ

Άλλα δύο που βρήκαν την καλύτερη σκιά

Άλλα τέσσερα και μία μηχανή που δύστυχως δεν πρόλαβαν τις καλές σκιές

Αυτό το αυτοκίνητο κινούνταν επικίνδυνα με μεγάλη ταχύτητα.
Μπροστά του και μία μηχανή, ενώ από πίσω ακολούθησε και ένα ταξί.

Αυτά από τον αγώνα του ΥΠ.ΠΟ. για την προστασία του Φιλοπάππου…


Responses

 1. μπράβο του κάνετε ρόμπα τους απαράδεκτους μακάρι να δικαιωθει ο αγώνας σας

 2. η αναζήτηση σκιάς του οδηγού δεν έχει όριο. Σε πολλές περιπτώσεις το ΙΧ μπαίνει βαθιά μέσα στον πευκώνα του λόφου. Κρίνεται ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για ΠΥΡΚΑΓΙΑ η σταθμευση αυτοκινήτου πάνω σε πευκοβελόνες . Αυτό να προσθέσουμε, οτι δεν είναι απλά θέμα αισθητικής και ηθικής και πολιτισμού αλλά θέμα εγκληματικής αμέλειας. Τι θα γίνει επιτέλους με τους κάφρους υπαλλήλους του ΥΠΠΟ;

 3. Είναι επίσης και ο ιερέας του Άη Δημήτρη, ο οποίος κατά τον Μωσαϊκό Νόμο λέει ότι όσο παρκάρουν οι αρχαιολόγοι εδώ θα παρκάρω και εγώ.

  Γιατί δεν μπήκε εδώ μια σοβαρή μπάρα και μπήκε αυτό το σουρουκλεμέ που οι αρχαιολόγοι της Α’ ΕΠΚΑ αποκαλεί μπάρα ακόμη δεν μάθαμε…σαπίζει και αυτή η αίτηση στα αρχεία του ΚΑΣ.

  Μια καλή μπάρα εδώ και μια σωστή συνεννόηση με την Εκκλησία θα έδινε τέλος στα σύρε και έλα στα λιθόστρωτα. Αλλά θέλει η Α’ ΕΠΚΑ να σταματήσουν τα σύρε και έλα?

 4. Είδα κι εγώ εργάτες που καθάριζαν στον περίβολο του αστεροσκοπείου προχτές και χάρηκα. Και λέω μπράβο ρε παιδί μου. Λες να φιλοτιμήθηκε ο δήμος να περιποιηθεί λίγο το λόφο. Είχαν την ελπίδα βλέπεις ότι ίσως μετά το αστεροσκοπείο πάνε και στον υπόλοιπο λόφο. Μετά είδα στην τηλεόραση εγκαίνια και πρωθυπουργούς και προέδρους και κατάλαβα. Φτιάχναν την βιτρίνα για τις κάμερες.
  Μάλιστα περηφανεύονταν για την ανακαίνιση του αστεροσκοπείου, περιγράφοντας τα χάλια που είχε και καταστροφές που είχαν γίνει λόγο ακόμα και νερού που έμπαινε από τις στέγες. Δηλαδή το αφήσαμε να γίνει στάβλος και μετά αφού καταστράφηκαν πολύτιμα βιβλία το φτιάξαμε και τώρα πείτε μας και μπράβο.

  Να δεις που αν σε 10 χρόνια βάλουν μπάρα και απαγορέψουν οριστικά τα αμάξια στο λόφο θα κάνουν και γιορτή για ν τους πούμε μπράβο.

 5. Και να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει και πολύ απλή λύση. Θα μπορούσαν κάλλιστα να παρκάρουν στο πάρκινγκ του αστεροσκοπείου. Εκεί τα πρωινά υπάρχει πάντα χώρος, ή στην τελική θα μπορούσαν (κακώς) να δεσμεύσουν χώρο για 3-4 αυτοκίνητα. Από το πάρκινγκ του αστεροσκοπείου οι παράγκες των αρχαιολόγων είναι μόλις 2 λεπτά περπάτημα.
  Μετά βέβαια θα είχαν πρόβλημα πως να πάνε από τα θερινά στα χειμερινά ανάκτορα της Α ΕΠΚΑ στο νέο μουσείο. Αλλά έτσι κι αλλιώς εκεί και ειδικά μόλις ανοίξει το μουσείο, δεν θα βρίσκουν να παρκάρουν πουθενά. Εκτός και αν παρκάρουν στην είσοδο του μουσείου, ή πάνω στα αρχαία από κάτω.

 6. ΘΑΙΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΚΥΛΟ ΟΤΕΙ:
  ΕΓΟ ΙΜΕ ΔΙΜΟΣΙΩΣ ΕΙΠΑΛΟΙΛΟΣ ΚΕ ΔΟΥΛΕΒΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑΦΤΑ ΔΕΝ ΜΑΙ ΑΦΙΝΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΟ ΠΑΝΩ ΣΤΙΝ ΠΛΑΤΟΙΑ ΚΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΛΑΙΝΟ Τ ΑΜΑΞΙ ΣΤΑ ΣΙΤΡΟΙΒΑΝΙΑ ΜΑΦΕΙΝΟΥΝΕ. ΘΑΙΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΚΟΙΛΟ ΤΕΙΣ ΜΕΡΩΛΙΨΕΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΛΠΟΥΣ ΤΙΣ ΔΟΙΗΚΕΙΣΗΣ. . ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΑΙ ΕΠΟΙΔΙ ΙΜΕ ΑΠΛΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΣΑΙ ΤΡΑΠΑΙΖΑ ΕΝΩ ΑΦΤΕΙ ΤΟΥ ΥΠΠΟ ΙΝΕ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΑΙΣ ΚΑΙΚΑΛΑ
  ΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΗ. ΑΜΑ ΠΟΙΑΣΟΙ ΤΟ ΒΕΙΖΜΑ ΚΕ ΜΑΙ ΜΑΙΤΑΘΑΙΣΟΥΝΑΙ ΣΤΗ ΤΡΩΧΕΑ ΘΑ ΑΝΑΙΒΑΙΝΟ ΚΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΗΡΑΖΟ ΠΡΩΣΤΙΜΑ (ΤΟΧΟ ΚΑΝΗ ΤΑΜΑ ΣΤΟΝ ΑΗ ΑΡΤΕΜΗ) …
  ΝΑ ΜΑΘΟΥΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΠΑΤΑΝΑΙ ΛΕΙΓΑΚΙ ΚΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝΑΙ ΚΕ ΤΑ ΤΥΧΑΙΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΑΙΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΑΙ ΚΕ ΠΑΡΚΙΓΚ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΑΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΚΕ ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΙΑ …. ΤΑ ΚΑΘΟΙΚΥΑ…!!!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: