Αναρτήθηκε από: filopappou | 20 Φεβρουαρίου, 2009

Α’ ΕΠΚΑ εμπιστευτικό: Γέλια, κλάματα και χαφιεδισμός στη σκιά της Ακρόπολης

Για να περιγράψει κανείς την τραγικότητα αλλά και την κωμικότητα της Α’ ΕΠΚΑ θα έπρεπε να είναι μάστορας της τέχνης του λόγου. Δυστυχώς δεν διαθέτουμε αυτή την ξεχωριστή ικανότητα, έτσι θα περιοριστούμε σε μια παράθεση γεγονότων, που αναμφίβολα είναι διασκεδαστικά, αν και έχουν και την θλιβερή πλευρά τους.

Η υπόθεση αφορά τα έγγραφα της δικογραφίας, βάση της οποίας ο εισαγγελέας κάλεσε κατοίκους σε ανωμοτί απολογία για… δενδροφύτευση στου Φιλοπάππου. Θα δούμε τι γράφουν αυτά τα έγγραφα, τι δεν γράφουν, τι ψέματα περιέχουν και ποιοι είναι οι παραλήπτες τους. Τα έγραφα χωρίζονται σε 2 κατηγορίες. Τις κωμικές αναφορές των αρχαιοφυλάκων και τις τραγικές επίσημες αναφορές των δύο αρχαιολόγων του Φιλοπάππου.

Από τη ΓΑΔΑ έρχομαι και στην κορφή μνημείο…

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που ξεχωρίζουμε είναι το γεγονός ότι η αναφορά της κυρίας Λαζαρίδη (αρχαιολόγος του Φιλοπάππου) αποστέλλεται ταυτόχρονα όχι μόνο στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, αλλά και στο Αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως και στην ΓΑΔΑ! [1], [2] Δηλαδή η κυρία αρχαιολόγος, υπάλληλος του ΥΠΠΟ, δεν ενημερώνει την υπηρεσία της για να κινηθεί αυτή αρμοδίως αλλά με ζήλο νεοφώτιστου αναλαμβάνει να ενημερώσει η ίδια την αστυνομία υποδεικνύοντας επώνυμα τρεις συγκεκριμένους κατοίκους. Κάποιοι αυτό θα το αποκαλούσαν ερασιτεχνικό χαφιεδισμό.

epka-gadaSOS A’ΕΠΚΑ καλεί ΓΑΔΑ

Ενάμισης κάτοικος!

Το τραγικό του πράγματος συμπληρώνεται από το κωμικό. Δηλαδή, το γεγονός ότι από τους τρεις κατοίκους, ο ένας ήταν παρών στην δενδροφύτευση, ο άλλος λόγω υποχρεώσεων του ήρθε στην αρχή για λίγο και έφυγε πριν καν ξεκινήσουμε, ενώ ο τρίτος δεν είχε έρθει καθόλου! Μάλιστα το επίθετο του τρίτου είναι γραμμένο και λάθος. Γιατί η αρχαιοφύλακας στις αναφορές της [1],[2],[3], τις οποίες αναπαράγει η προϊστάμενη της, αναφέρει αυτά τα τρία άτομα; Πολύ απλά γιατί νομίζουν ότι οι κινήσεις πολιτών λειτουργούν ιεραρχικά σαν τις υπηρεσίες τους και ψάχνουν μετά μανίας να βρουν «αρχηγούς» για να μπορέσουν να αποδώσουν ποινικές ευθύνες.

Τι δεν γράψανε…

Στις αναφορές τους οι κυρίες Λαζαρίδη και Βογιατζόγλου μιλάνε με αποτροπιασμό και «επιστημοσύνη» για το έγκλημα της δεντροφύτευσης και επικαλούνται την παραβίαση του αρχαιολογικού νόμου. Αυτά τα λένε. Αυτά που δεν λένε είναι ότι η βλάστηση του Φιλοπάππου πνέει τα λοίσθια λόγο της ασχετοσύνης τους, των απαράδεκτων και αντι-επιστημονικών τους παρεμβάσεων, λόγω συστηματικής άρνησής τους (ως άλλοι τσιφλικάδες) να αφήσουν το δήμο να προστατεύσει και να συντηρήσει το πράσινο στο λόφο (άλλο που δεν θέλει κι αυτός) και λόγω της μη αποκατάστασης του πρασίνου που χάθηκε από τις 17 πυρκαγιές που συνδέονται με την εγκληματική αμέλεια των συνεργείων τοποθέτησης της περίφραξης το καλοκαίρι του 2003. [Διαβάστε επιστημονική έκθεση για τη βλάστηση του Φιλοπάππου] και [Για τις φωτιές του 2003]

Ο χώρος της επίμαχης δεντροφύτευσης, κενός από βλάστηση λόγο των πυρκαγιών του 2003, σε αντίθεση με δεξιά και αριστερά. Τα βράχια πάνω και κάτω προδίδουν το μέλλον του αν δεν φυτεύει. Διάβρωση, απώλεια του λιγοστού χώματος

Αυτό που επίσης δεν λένε είναι ότι τον αρχαιολογικό νόμο που θυμήθηκαν κατά των κατοίκων, τον ξεχνάνε όταν αφορά τις παρανομίες του «Διόνυσου», την προστασία του περιπτέρου του Πικιώνη, την προστασία των λιθόστρωτων από τα αυτοκίνητα και τόσες άλλες αυθαιρεσίες, δικές τους και ιδιωτών. Κανένα έγγραφο δεν πήγε στη ΓΑΔΑ γι’ αυτά.

Αντιθέτως, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ο προϊστάμενος της Α’ ΕΠΚΑ κ. Μάντης έδωσε άδεια για εργασίες στον «Διόνυσο» (θέλοντας να αποφύγει την πιθανή μελλοντική του εμπλοκή σε συγκάλυψη παράνομων πράξεων), αφού αυτές είχαν ολοκληρωθεί παράνομα, χωρίς αίτηση για άδεια(!), και σαν bonus παρότι αναρμόδιος τους έδωσε άδεια και για μελλοντικές! Και όμως, με σαφήνεια ο αρχαιολογικός νόμος ορίζει ότι «…η επιχείρηση οποιουδήποτε τεχνικού ή άλλου έργου ή εργασίας, καθώς και η οικοδομική δραστηριότητα πλησίον αρχαίου επιτρέπεται μόνο μετά από έγκριση του Υπουργού Πολιτισμού, η οποία εκδίδεται ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου»

Έτσι είναι αν έτσι βολεύει

Στα πονηρά ψέματά τους συγκαταλέγεται κι αυτό, ότι βρήκαν δήθεν όστρακα εκεί που σκάψαμε για τα δέντρα και ότι η πλαγιά της Μελίτης φέρει αδιατάρακτες επιχώσεις από την αρχαιότητα. Κατ’ αρχήν δεν είναι γεωλογικά δυνατόν μια απότομη και επί αιώνες γυμνή πλαγιά να μην έχει ξεπλυθεί από τις βροχές και τους ανέμους σε κάποιο βάθος – υπενθυμίζουμε ότι οι κάτοικοι άνοιξαν τρύπες βάθους 20 εκατοστών. Δεύτερον, τώρα ο χώρος είναι φυτεμένος από κρατικές δενδροφυτεύσεις, άρα έχει σκαφτεί πολλαπλώς από το ίδιο το κράτος – και κάηκε σε πυρκαγιά που μπήκε από σπινθήρα των συνεργείων περίφραξης, το καλοκαίρι του 2003. Επιπλέον, αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία του 20ου αιώνα, θα διαπιστώσει ότι εκεί βρισκόταν η προσφυγική συνοικία «Ασύρματος», γνωστή από την κλασική ταινία «Συνοικία το όνειρο». Συνεπώς οι αδιατάρακτες επιχώσεις βρίσκονται μόνο στο όνειρο τους. [Αναλυτικές απαντήσεις διαβάστε εδώ]

//filopappou.files.wordpress.com/2008/09/cat.jpg?w=453&h=278” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περι�χει σφάλματα.

Αύγουστος 2008: Ανασκαφή με δύο μπουλντόζες(!) στην Πνύκα. Οι τσάπες μας τους πείραξαν…

Πάρτε ποπ κορν

Τέλος, και για να περάσουμε στο διασκεδαστικό κομμάτι της υπόθεσης, ας απολαύσουμε τις αναφορές των αρχαιοφυλάκων οι οποίες περιλαμβάνουν σπαρταριστές περιγραφές γεγονότων, ανάκατων με ασυναρτησίες, φανταστικές καταστάσεις, άσχετα στοιχεία και συνημμένα «τεκμήρια» που σίγουρα θα απόλαυσε και ο εισαγγελέας…

Ξεχωρίζουμε την αναφορά αρχαιοφύλακα με τον τίτλο «Εμπιστευτικό» (σ.τ.μ. SOS πεντάγωνο καλεί Μόσχα) που αφορά μάζεμα καμιάς δεκαριάς κατοίκων στο περίπτερο του Πικιώνη για να γιορτάσουν τα γενέθλια ενός πιτσιρικά! Οι βάνδαλοι κάτοικοι καθάρισαν και το παρατημένο μνημείο. Αυτή η άσχετη συνάθροιση στην αναφορά του αρχαιοφύλακα μεταμορφώθηκε σε ύποπτη συνάντηση-συζήτηση για τα θέματα του λόφου, την οποία κατέγραψε με ζήλο που θα ζήλευε πληρωμένος πληροφοριοδότης της ασφάλειας άλλων εποχών. Εκτός του ότι είναι γελοίο το όλον είναι και αντισυνταγματικό, καθώς ακόμα και σε γενέθλια έχουμε τον μεγάλο αδελφό να καταγράφει τι λέμε.

Το επιστέγασμα της γελοιότητας είναι η φράση με την οποία κλείνει η αναφορά, αφού περιγράφει πώς έφυγε η παρέα που γιόρταζε τα γενέθλια. Άγνωστο για πιο λόγο, αναφέρει: «Βόλτα στον πεζόδρομο Πικιώνη την ίδια μέρα έκανε και ο βουλευτής κύριος Παπαγιαννάκης»!!! Τι σατανική σύμπτωση, ο γείτονας βουλευτής που συχνά κάνει αυτή την βόλτα την έκανε και την μέρα γενεθλίων του πιτσιρίκου! Σίγουρα ένα καταχθόνιο σχέδιο υπάρχει! Μια συνωμοσία κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας και των αξιοσέβαστων επιστημόνων αυτών !. Είναι πλέον βέβαιον!

Αυτή λοιπόν η αναφορά αρχαιοφύλακα, αντί να δοθεί ως πηγή έμπνευσης για Standup Comedy, αποφασίστηκε από το… εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Α’ ΕΠΚΑ κυρίες Λαζαρίδη και Βογιατζόγλου να περιληφθεί σε έγγραφα δικογραφίας! Εκτός κι αν το έκαναν για να διασκεδάσουν τον εισαγγελέα. Να εύχονται να μην φτάσουμε σε δικαστήριο και να σταματήσει το ρεζιλίκι τους εδώ.

Tell me lies, tell me sweet little lies…

Αν αναρωτιέστε τι κάνει έναν αρχαιοφύλακα να γράφει τέτοιες ασυναρτησίες και στην ουσία να παραπληροφορεί τους προϊσταμένους του, η απάντηση είναι απλή. Το κατώτερο προσωπικό πλάθει και γράφει την ιστορία, έτσι ακριβώς όπως γνωρίζει καλά ότι θα ευχαριστήσει τους προϊσταμένους του. Τόσο απλό είναι. Για παράδειγμα, η εμπλοκή του ονόματος του κυρίου Παπαγιαννάκη εντάσσεται σε μια προσπάθεια που συναντήσαμε και στα πρακτικά του ΚΑΣ για του Φιλοπάππου 9/10/07 (Δεν το έχουμε δημοσιεύσει ακόμα) διά στόματος Ζαχόπουλου και συμφωνίας Λαζαρίδη να κατασκευαστεί μια ιστορία πολιτικών υποκινητών. Εξάλλου η κυρία Λαζαρίδη πάντοτε ισχυρίζεται με στεντορία τη φωνή ότι πίσω από τους κατοίκους είναι κάποιοι. Πολιτικά κόμματα, ιδιώτες, ίσως και εξωγήινοι. Δε φαντάζονται οι γραφειοκράτες του ΥΠ.ΠΟ. ότι είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι άλλο. Τόσο άσχετοι/ες είναι με την κοινωνική πραγματικότητα.

Για να μην σας κουράζουμε περαιτέρω, μιας και όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να διαβάσετε το σύνολο της δικογραφίας, να συμπληρώσουμε μόνο ότι εκτός όσων αναφέραμε, στα συγκλονιστικά «τεκμήρια» ενοχής μας συμπεριλαμβάνεται 1 αυτοκόλλητο(!), 1 σατιρικό φωτομοντάζ(!) και αρκετά τυπωμένα δημοσιεύματα από το blog μας, που μόνο τις αρχαιολόγους εκθέτουν. Είναι τόση η δημοσιοϋπαλληλική τους αρτηριοσκλήρωση που έχουν χάσει και το κριτήριο, τι αποτελεί στοιχείο υπέρ τους και τι τους εκθέτει.

1121299

Σας φαίνεται απίστευτο! Κι εμάς. Κι όμως αυτό το χιουμοριστικό φωτομοντάζ παραδόθηκε στον εισαγγελέα από τις αρχαιολόγους κυρίες Λαζαρίδη/Βογιατζόγλου ως τεκμήριο ενοχής των κατοίκων!!!

Όσο αστεία και να μοιάζουν πολλά από αυτά, είναι τραγικό ότι η τύχη ενός από τους σημαντικότερους πνεύμονες της τσιμεντούπολης μας βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων χωρίς καμία ικανότητα και καμία πρόθεση να τον προστατέψουν και να τον κρατήσουν πράσινο. Η βλάστηση πεθαίνει και αυτοί/ες το μόνο πράσινο που σκέφτονται είναι τα κάγκελα.

[Η δικογραφία]

(Πλην κάτι διαβιβαστικών και φωτογραφιών που λόγο φωτοτυπίας δεν φαίνονταν)

Αναλυτική απάντηση για το θέμα των διώξεων έχουμε δώσει σε προηγούμενη δημοσίευσή μας με τον τίτλο: «Η Α’ ΕΠΚΑ θυμήθηκε το νόμο!»

ΥΓ. Η αποστολή της αναφοράς προς τη ΓΑΔΑ από την κυρία Λαζαρίδη έγινε την ίδια μέρα που ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα (γραμμένο από την ίδια αρχαιολόγο) κατά των κατοίκων. Αυτό δείχνει και το γιατί οι επιστημονικοί-συνδικαλιστικοί σύλλογοι έχουν πέσει σε ανυποληψία. Όταν μια αρχαιολόγος μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν ολόκληρο σύλλογο για να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τον φανταστικό της πόλεμο με την γειτονιά, τότε αυτός ο σύλλογος δεν έχει να προσφέρει και πολλά. Ούτε στους εργαζόμενους που εκπροσωπεί, ούτε στην κοινωνία.


Responses

 1. Πρόκειται για μεγάλη ξευτίλα και των αρχαιολόγων και του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Η δοσιλογική πρακτική αρχαιοφυλάκων και αρχαιολόγων μου θύμισε το στίχο από το τραγουδάκι: «τα χρόνια πού ‘ντα, γιατί δεν πρόλαβα γαμώτο μου τη Χούντα;».
  Τέτοια φανατική παρακολούθηση των κατοίκων, έξω από κάθε υπαλληλική τους υποχρέωση, δεν μπορεί να ερμηνευτεί αλλιώς, από το ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει χάσει άξια στελέχη που έχουν εγκλωβιστεί στο ΥΠΠΟ. Φανταστείτε την αρχαιοφύλακα στα Εξάρχεια τι καταπληκτική δουλειά παρακολούθησης θα μπορούσε να έχει κάνει. Κρίμα χάνονται στα λαγκάδια του Φιλοπάππου.

 2. Νοιώθω πραγματικά υπόχρεη προς την κα Λαζαρίδη που δείχνει τέτοιο ενδιαφέρον για το τί λέω (και εγώ και οι άλλοι κάτοικοι) και φροντίζει να το διατηρήσει στην αιωνιότητα. Πρόκειται για μεγάλη και ξεχωριστή τιμή. Παραπονούμαι μόνον γιατί στην αναφορά της αρχαιοφύλακος λείπουν σημαντικά κομμάτια των όσων ακούστηκαν σε εκείνα τα γενέθλια, μεταξύ των οποίων η συνταγή για την σπανακόπιττα και την πατατοσαλάτα.

  Σε κάθε περίπτωση και επειδή και οι αρχαιοφύλακες άνθρωποι είναι και δεν τα προλαβαίνουν όλα,

  αγαπητή κα Λαζαρίδη,
  διατίθεμαι να σας δώσω προσωπικά αυτές τις φα-ντα-στι-κές συνταγές, τις οποίες παρέλειψε η αρχαιοφύλαξ στην αναφορά της

 3. … Επίσης να μην ξεχάσω να τους στείλω (για το αρχείο τους) τις τελευταίες μου εξετάσεις ούρων και αίματος …

 4. Ένα έμμεσο συμπέρασμα είναι ότι η κυρία Λαζαρίδη γνωρίζοντας, ότι το υπουργείο δεν θα αξιολογούσε την υπόθεση της δεντροφύτευσης τόσο ώστε να προσφύγει στον εισαγγελέα. Για να το παρακάμψει λοιπόν αυτό αποφάσισε να προσφύγει η ίδια στην Αστυνομία και την ΓΑΔΑ.
  Αυτό όμως αποδεικνύει κάτι άλλο σημαντικότερο. Ότι δηλαδή οι απαντήσεις της κυρίας Λαζαρίδη για το Διόνυσο που έλεγε ότι «εγώ έχω ενημερώσει την υπηρεσία» και τέρμα, είναι απλές υπεκφυγές. Γιατί τώρα αποδεικνύεται ότι ως υπεύθυνη του λόφου, θα μπορούσε να ενημερώσει την ΓΑΓΑ και να προκαλέσει παρέμβαση του εισαγγελέα. Αλά δεν το έκανε δικαιώνοντας όσους μιλάνε για διαπλοκή στο θέμα του Διονύσου, διαπλοκή που ξεκινάει από ψηλά αλλά φτάνει μέχρι και πολύ χαμηλά στα κλιμάκια. Τα γεγονότα αυτό λένε.

 5. Εγώ κρατάω δύο στοιχεία από την αναφορά της κυρίας Λαζαρίδη στη ΓΑΔΑ. Ένα ότι ακούει τον γνωστό σταθμό των «κουκουλοφόρων» Κόκκινο 105,5 και δεύτερον ότι θεωρεί κατηγορία την προσφυγή πολιτών στη δικαιοσύνη για οποιοδήποτε λόγο κι αν το έκαναν. Αυτό το τελευταίο μου θύμισε έντονα τον αγαπημένο μας δήμαρχο, που κατηγορεί τους πολίτες που προσφεύγουν στα δικαστήρια ή στο ΣτΕ, ότι θέλουν να σταματήσουν το θεάρεστο έργο του. Ρε λες τελικά ή εξουσιομανία να είναι ασθένεια; Γιατί εδώ βλέπω τα ίδια συμπτώματα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: