Αναρτήθηκε από: filopappou | 9 Ιουλίου, 2009

«Η Αθήνα βουλιάζει και ο δήμαρχος… σφυρίζει»

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ από την Ελευθεροτυπία Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Τρίτη πιο βρώμικη πρωτεύουσα στην Ευρώπη η Αθήνα και ο δήμαρχος «απουσιάζει». Αυτό κατήγγειλαν εκπρόσωποι κινήσεων πολιτών σε συνέντευξη Τύπου χθες. Οπως τόνισαν: «Οι ίδιοι οι κάτοικοι αναλάβαμε την εκπόνηση μελέτης για την πλατεία Θεάτρου, ώστε να είναι η πρώτη βιοκλιματική πλατεία της Αθήνας. Τη μελέτη θα δωρίσουμε στον Δήμο Αθηναίων ελπίζοντας να υλοποιηθεί».

Τα κύρια προβλήματα που αναφέρθηκαν είναι:

  • Πλάκα: «Βιώνουμε την απουσία δημάρχου. Καταγγείλαμε το ξερίζωμα των νεραντζιών στην οδό Κανάρη. Μας έστειλε την Αστυνομία».
  • Κολωνάκι: «Συγκεντρώσαμε 500 υπογραφές, τις καταθέσαμε στον δήμαρχο. Ζητήσαμε την εφαρμογή της μελέτης για τις χρήσεις γης».
  • Φιλοπάππου: «Η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων δεν ολοκληρώθηκε. Ο λόφος εγκαταλείφθηκε και είναι γεμάτος σκουπίδια. Οι ίδιοι οι κάτοικοι φροντίζουν για την αναδάσωσή του. Αλλά διακόπηκε η παροχή νερού».
  • Εξάρχεια: «Οι κάτοικοι ποτίζουν, καθαρίζουν και αναδασώνουν τον λόφο του Στρέφη που σβήνει. Στη γειτονιά γίνεται το εμπόριο και η χρήση ηρωίνης στα ίδια σημεία που παίζουν τα παιδιά. Στο δάπεδο των εισόδων πολυκατοικιών βρίσκουμε σύριγγες, στους τοίχους αίμα».
  • Γκάζι, Κεραμεικός, Ρουφ: «Η αναβάθμιση της περιοχής ταυτίστηκε με την εμπορευματοποίηση. Η κατοικία εκδιώχθηκε. Καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε να παραμείνουν οι εναπομείναντες κάτοικοι για να υπάρξει κοινωνικός ιστός». Οι κάτοικοι, χθες το βράδυ, διοργάνωσαν κινητοποίηση (Ιερά οδός και Μεγ. Αλεξάνδρου) διεκδικώντας «να μη γίνει η γειτονιά μας διασκεδαστήριο» και ζητώντας θέσεις στάθμευσης, δένδρα και ελεύθερους χώρους».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: