Αναρτήθηκε από: filopappou | 20 Ιουλίου, 2009

Ο κος Σιούφας, η κα Βογιατζόγλου και τα φιλετάκια 

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα (βλ. τέλος του κειμένου), το Διατείχισμα θα καλυφθεί με στέγαστρο γιατί χαλάει επειδή ο λόφος Φιλοπάππου δεν έχει περιφραχθεί επειδή οι κάτοικοι της περιοχής δεν το επέτρεψαν!!!

Βάλανε μάλιστα εμπρός και τον πρόεδρο της Βουλής, τον κο Σιούφα. Του είπανε ότι κάτι κακοί εκεί κάνουν φασαρίες και ότι χαλάει το Διατείχισμα.  Καλά κάνει ο κος  Σιούφας και παίρνει το Διατείχισμα κάτω από την αιγίδα του θεσμού του οποίου είναι Πρόεδρος. Πάντως, μπορούμε, αν τόθελε, να του υποδείξουμε χιλιάδες μνημεία ανά την Επικράτεια που θάχαν την ανάγκη του και που πραγματικά κινδυνεύουν.  Και δεν χρειάζεται να πάμε μακρυά,  δίπλα στο Διατείχισμα είναι   τα Έργα Ακροπόλεως-Φιλοπάππου του Δημήτρη Πικιώνη που και αυτά κινδυνεύουν και μάλιστα πολύ. Βέβαια, θα ήταν καλύτερα αν  ο κος Σιούφας, σαν πρόεδρος της Βουλής που είναι, άκουγε και τους  πολίτες τους οποίους διασύρει μονότερμα η Αρχαιολογική Υπηρεσία.  Είναι και οι κολλεγιές που έχει κανείς, βλέπεις.

2007_0109Voulgarakis00432007_0109Voulgarakis0028

Εξαιρετικά αφιερωμένες στους συμβούλους του κου Σιούφα, υπόψιν κου Μάντη: η κατάσταση του Αναπαυτηρίου Πικιώνη, μνημείου σύγχρονης αρχιτεκτονικής παγκοσμίου ενδιαφέροντος, υπό την προστασία της UNESCO. Αυτό γλύτωσε το στέγαστρο, να δούμε αν θα γλυτώσει και την καταστροφή.

Και κλάμα, που λέτε, η κα Βογιατζόγλου στο ΚΑΣ που έχει πάνω κάτω την ίδια σύνθεση  με το ΚΑΣ του  κ. Ζαχόπουλου — θυμόσαστε, του κυρίου εκείνου που ξεκαθάριζε με σαφήνεια από πού περνά η οδός της μονιμότητας για τις γυναίκες δημόσιες υπαλλήλους.  Απλά το αφήσανε λίγο για να ξεχάσουμε — εδώ ξεχνάμε καν και καν, ένα ΚΑΣ δεν θα ξεχάσουμε.  Και το βάλανε μπρος καλοκαιριάτικα, μια και τώρα ξέμπλεξε ο κος Μάντης, Έφορος της Α’ ΕΠΚΑ, προϊστάμενος της κας Βιογιατζόγλου και μέλος του ΚΑΣ και  επί και μετά κ. Ζαχόπουλου, από το Νέο Μουσείο.

Κλαίει η κα Βογιατζόγλου, οι παλιο-κάτοικοι δεν θέλουν να περιφράξουμε τους λόφους και για αυτό χαλάει το Διατείχισμα. Είναι λίγο σαν εκείνο το λαϊκό «από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα»: πρέπει να περιφράξουνε 700 στρέμματα για να φυλαχτεί το Διατείχισμα, μια κορδέλα που μπορεί να φυλαχτεί κάλλιστα με περισχοίνιση, με στέγαστρο ή κάτι άλλο παρόμοιο.

Έβαλε μπρος το Διατείχισμα η κα Βογιατζόγλου αλλά άλλο την καίει, την καίει η περίφραξη. Τώρα, γιατί τέτοιο γινάτι με την περίφραξη…τέτοια εμμονή…αταλάντευτη η κα Βογιατζόγλου (που κλαίει μόνη της αυτή τη φορά, δίχως  τη «δίδυμη» κα Λαζαρίδη).  Το σχέδιο όμως είναι άλλο.  Να κλείσουνε τον χώρο και να τον πουλήσουνε για τουριστικό προϊόν, στυλ Ακρόπολης.  Όπως τάλεγε στο ΚΑΣ το 2007 η κα Λαζαρίδη για να τέρψει τα αυτιά του κ. Ζαχόπουλου. Αυτό είναι το μέγα έργο της Α΄ΕΠΚΑ στου  Φιλοπάππου, αυτό το έργο της έχει ανατεθεί. Γιατί αν την έκαιγε το Διατείχισμα θα είχε διώξει την καταπάτηση της κας Κανέλλου που καταπατούσε ακριβώς το Διατείχισμα επί   τουλάχιστον 10 χρόνια, χρόνια κατά τα οποία η Α’ ΕΠΚΑ έδειχνε καλή πίστη στους καταπατητές, και αυτά δια στόματος κας Χωρέμη, τέως Εφόρου της Α΄ΕΠΚΑ και προϊσταμένης της κας Βογιατζόγλου. Καταπάτηση που εμήνυσαν οι κάτοικοι και όχι οι κυρίες αρχαιολόγοι που κόπτονται τώρα για τον αρχαιολογικό χώρο, τάχα μου. Οι κάτοικοι έδιωξαν την καταπάτηση, οι κάτοικοι οδήγησαν την υπεύθυνη για την καταπάτηση κα Κανέλλου στο δικαστήριο και επέτυχαν την καταδίκη της.

Κάτω από την πράσινη μοκέτα ήταν το Διατείχισμα για 10 τουλάχιστον χρόνια, «καλή τη πίστει»

Δεν ησυχάζει η Α΄ΕΠΚΑ, θέλει οπωσδήποτε να κλείσει την Πνύκα και όλους τους Λόφους, να τους βγάλει από την ζωή της πόλης και να τους κάνει «τουριστικό προϊόν». Η πόλη, όμως, το βλέπει αλλοιώς.

Σχετικά δημοσιεύματα:


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: