Αναρτήθηκε από: filopappou | 25 Αυγούστου, 2009

Kαι νέο δημοτικό ανέκδοτο: Νικήτας was here!

Και ενώ εμείς γυρεύουμε τον Δήμαρχο για να κάνει τα αυτονόητα στου Φιλοπάππου, ένας φίλος τον ξετρύπωσε απέναντι από τον σταθμό του ηλεκτρικού στο θησείο.
Εκεί ένας άλλος δήμαρχος θεώρησε σκόπιμο να τιμήσει τον Θησέα με ένα άγαλμα. Φημολογίες ότι το έκανε για να μοστράρει το όνομα του «Επί δημαρχίας Δ. Αβραμόπουλου» ελέγχονται ως κακοήθεις…

IMG_8797

Αν γυρίσει κανείς όμως από την πίσω πλευρά του βάθρου θα διαπιστώσει έκπληκτός, ότι υπάρχει και δεύτερη αναφορά σε δεύτερο δήμαρχο. Στο ίδιο βάθρο του ίδιου αγάλματος! Το καλό είναι ότι περισσεύουν άλλες δύο πλευρές για να μπουν και άλλοι δύο δήμαρχοι αν χρειαστεί.

Οι έφηβοι πιτσιρικάδες συχνά γράφουν το όνομα τους με σπρέι ή μαρκαδόρο, υπογραμμίζοντας σε όλους ότι πέρασαν από εδώ. Ενίοτε αυτό -αναλόγως το που το γράφουν- ονομάζεται και βανδαλισμός, αλλά αναμφισβήτητα αποτελεί μια φυσιολογική ανάγκη της ηλικίας τους. Όμως απ’ ότι φαίνεται κι ο αειθαλής δήμαρχος μας διατηρεί την ίδια εφηβική  ανάγκη. Μόνο που δεν την ικανοποιεί με μαρκαδόρους, αλλά με μαρμάρινες πλάκες. Και ξέρει τι κάνει. Γιατί αν κρίνουμε από την παντελή απουσία του από του Φιλοπάππου, είναι πιο πιθανό να θυμόμαστε τη δημαρχία του από τίποτε τέτοια ταμπελάκια, παρά από το έργο του. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν: Η πλακέτα με το όνομα του Δημάρχου τοποθετήθηκε επί δημαρχίας του Δημάρχου!

IMG_8796Στην πίσω πλευρά του βάθρου…


Responses

  1. Ψεμματα λένε και οι δύο τους.
    Ντόρα Μ.

  2. Καλά… Ο Νικήτας είναι θεός! Τον φαντάζομαι μοναχό του, ένα βραδάκι, κοιτώντας με αγονία τριγύρω μην τον δουν, να κολλάει όπως όπως, το ταμπελάκι με το όνομα του, που μόλις έχει βγάλει από μία τσάντα με καμιά εικοσαριά παρόμοια. Μετα θα συνεχίσει πάρα κάτω. Ακριβώς σαν πιτσιρικάς με μαρκαδόρο. Σίγουρα την επόμενη μέρα θα φέρει βόλτα τα φιλαράκια του να τους δείξει το κατόρθωμα και να βγουν φωτογραφία δίπλα στο ταμπελάκι.
    Είναι όμως και σεμνός. Αντί να ξύσει το όνομα του Αβραμόπουλου και να βάλει μπροστά το δικό του, πήγε και το παράχωσε από πίσω. Θα μου πείς ο Αβραμόπουλος μπορεί και να αντιδρούσε. Σε αυτή την περίπτωση μάλλον καλύτερα θα ήταν να σβήσει το όνομα του Θησέα για να βάλει το δικό του. Αυτός αποκλείεται να αντιδρούσε.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: