Αναρτήθηκε από: filopappou | 4 Δεκεμβρίου, 2009

Και ενώ Δήμος Αθηναίων και ΥΠΠΟ κάνουν πως δεν βλέπουν…

Το θέμα της εγκατάλειψης της βλάστησης του Φιλοπάππου από τον Δήμο και το Υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠΠΟ) παίρνει διαστάσεις. Και δεν είναι τυχαίο.

Αυτό γίνεται χάρη στον επίμονο αγώνα των κατοίκων αλλά και την σοβαρή τεκμηρίωση που έχει γίνει με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε. Όπως έχουμε γράψει πρόσφατα, τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει  κάθε είδους παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους. Ταυτόχρονα, η ενημέρωση των συμπολιτών μας είναι συνεχής. Ο στόχος είναι να  γίνει αντιληπτό ότι αν δεν επέμβει επιτέλους ο Δήμος και το ΥΠΠΟ, ο λόφος μας κινδυνεύει σοβαρά αφού ήδη χάνει τη βλάστηση του με γεωμετρική πρόοδο.

Από την τελευταία συνέλευση μας και μετα το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας από την δημοτική σύμβουλο Ελθήνα Αγγελοπούλου και έγιναν δύο ερωτήσεις για το θέμα στη βουλή από τους Βουλευτές Βαϊτση Αποστολάτο και Θανάση Τσούρα.

Το σίγουρο είναι ότι Δήμος και ΥΠΠΟ δεν μπορούν να λένε ότι δεν γνωρίζουν το πρόβλημα, καθώς πλέον ο κόσμος το ‘χει τούμπανο…

https://filopappou.files.wordpress.com/2008/11/2syneleysi.jpg

Ο Δήμος δεν μπορεί να λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα… Ο άνθρωπος που ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση του πρασίνου στον λόφο, ο επί δεκαετίες αντιδήμαρχος πρασίνου κος Άγγελος Μοσχονάς μας βγάζει όλους τρελλούς. Αυτός ξέρει…όχι αυτοί οι «πολίτες». Θα θέλαμε να κατονομάσει αυτούς που αποκαλεί πολίτες-εντός-εισαγωγικών, αν έχει το κουράγιο να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι αμφισβητεί την ιδιότητα του πολίτη σε συμπολίτες του. Περιμένουμε… Γιατί μας θυμίζει έντονα αυτόν που φωνάζει για να κρύψει πράγματα που δεν πρέπει να παρατηρούν οι άλλοι.

Το ΥΠΠΟ, με την άπαιχτη Α’ ΕΠΚΑ, μόνο να στρώνει αδρανή και τσιμέντα ξέρει και να στέλνει τους κατοίκους που δενδροφυτεύουν στα δικαστήρια. Τί θα μπορούσε να κάνει? Προφανή πράγματα:

  • Nα πιέσει τον Δήμο για τα θέματα του ποτίσματος και της γενικότερης περιποίησης της βλάστησης…τί λέτε τώρα, αφού πραγματικά αυτό που θέλουν είναι να ξεραθεί να ησυχάσουν από τα σιχαμένα δέντρα του που αν δεν υπήρχαν θα τους είχαν αφήσει ήσυχους και οι σιχαμένοι κάτοικοι…άσε που δεν θέλουν άλλες αρχές, ναι, έστω και τον Δήμο Αθηναίων, στα πόδια τους…
  • Nα συνεννοηθεί με τους κατοίκους για το πού μπορούν να γίνουν δενδροφυτεύσεις και πώς μπορούν να ποτιστούν τα νεαρά και παλαιότερα φυτά…science fiction γράφουμε, να συνεννοηθεί η μεγάλη αυθεντία της Α’ ΕΠΚΑ με αυτούς, να τους δώσει σώμα και υπόσταση? καλλίτερα να βγάλει τα μάτια της με τα δυο της χέρια

Πάντα ελπίζουμε πως θάρθουν άλλοι καιροί και πως τα μυαλά θα αλλάξουν και πως τα τείχη θα πέσουν για το καλό όλων: των κατοίκων, των αρχαιολόγων και κυρίως των αλσών και των αρχαιολογικών χώρων τούτης της πόλης, που επιμένουμε να την αγαπάμε.

https://filopappou.files.wordpress.com/2008/11/dentro13.jpg


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: