Αναρτήθηκε από: filopappou | 20 Απριλίου, 2010

Βλέπουν την αφίσα και χάνουν το έγκλημα…

Όλοι και όλες έχουμε προσέξει -θέλουμε δεν θέλουμε- το γνωστό νέο μεγαθήριο-μπουζουκερί στην αρχή της Ιεράς Οδού, δίπλα στο Γκάζι. Ένα κτίριο τόσο μαύρο στο χρώμα όσο σκοτεινός είναι και ο τρόπος που βρέθηκε εκεί. Δίπλα στο αρχαίο νεκροταφείο του Κεραμεικού, δίπλα στο κηρυγμένο βιομηχανικό μνημείο του Γκαζιού. Ήδη ολοκληρώθηκε και άρχισε να λειτουργεί ενώ στερείται αδειών, περιβαλλοντικών και άλλων μελετών.

Το εξοργιστικό του πράγματος είναι ότι ζήτησε και πήρε άδεια, τόσο από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, όσο και από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων ως…. πολιτιστικό κέντρο!!! Βλέπεις «δεν ήξεραν» ούτε τι είδους καταστήματα λειτουργούν στην περιοχή, ούτε ότι ο ιδιοκτήτης του είναι γνωστός επιχειρηματίας νυχτερινών και όχι πολιτιστικών κέντρων.

Και ξαφνικά πριν μερικές μέρες με αποτροπιασμό είδαν οι υπεύθυνοι της Γ’ ΕΠΚΑ τη γιγαντοαφίσα του γνωστού τραγουδιστή Πλούταρχου έξω από το κέντρο και ζήτησαν την καθαίρεση της, γιατί έχουν δώσει άδεια για πολιτιστικό κέντρο. Λες και το θέμα είναι η αφίσα (που καλώς έφυγε) και όχι το γεγονός ότι έδωσαν άδεια πρώτον για ένα μεγαθήριο και δεύτερον που όλοι ήξεραν ότι θα γίνει νυχτερινό και όχι πολιτιστικό κέντρο.

Διαβάστε σχετικό άρθρο από την Ελευθεροτυπία:Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Πλούταρχος»


Responses

 1. Η θέση, ο όγκος, το ύφος και η χρήση του κτηρίου αυτού σε σχέση με τους αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους με τους οποίους γειτνιάζει βγάζει μάτι. Είναι ένα έκτρωμα που υποβαθμίζει την πόλη μας. Δεν γνωρίζω αν κτίστηκε νόμιμα αλλά ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση οι δημόσιες υπηρεσίες που το αδειοδότησαν ή δεν φρόντισαν έγκαιρα να προστατέψουν την περιοχή θα έπρεπε να ντρέπονται. Ούτε σε τριτοκοσμική χώρα..

 2. Εγλημα!

 3. «τσουτσου φερετζέ» είναι η αφίσσα

  την έβγαλαν για να διασώσουν τα προσχήματα

  σε λίγο θα ξαναμπεί μια χαρά χαρούλα

  σιγά μην οι αρχαιολόγοι αντισταθούν σε συμφέροντα, σιγά μην δώσουν λύση σε πρόβλημα
  σιγά μην ο,τιδήποτε από αυτόν τον κρατικό μηχανισμό είναι σε θέση να λειτουργήσει έξω από την αλόγιστη καταστολή για να κρύψουν τις μπομπές τους


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: