Αναρτήθηκε από: filopappou | 22 Απριλίου, 2012

Τα φοβερά νέα: Η Πολεοδομία είδε τα αυθαίρετα στο Διόνυσο

Μετά από 8 χρόνια, 2 δίκες, δύο αυτοψίες της Πολεοδομίας, καμμιά 50αριά αιτήσεις σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, μία γνωμάτευση του Συνήγορου του Πολίτη, μία γνωμάτευση του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και δυο εισαγγελικές παραγγελίες έγινε το θαύμα: η Πολεοδομία διαπίστωσε οριστικά ότι στο Διόνυσο υπάρχουν 430τμ αυθαίρετων επεκτάσεων από τα οποία 126 είναι υπόγεια, δηλαδή παράνομη ανασκαφή!!!

Όλα αυτά έγιναν από το 1996 μέχρι το 2004. Η  Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν είδε, δεν άκουσε ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε την παράνομη ανασκαφή πήρε πρέφα και ας αντιστοιχεί σε περίπου 400 κυβικά μπάζα που χρειάζονται 60 μεγάλα τριαξονικά φορτηγά για να μεταφερθούν από τον χώρο. Η νύχτα έσκαβαν στο Διόνυσο ή νύχτα διοριζόντουσαν οι αρχαιολόγοι.

Και νά ήταν αυτά μόνο…Υπάρχουν και άλλα που δεν είναι μέσα στα 430τμ αυθαιρέτων που διαπίστωσε η Πολεοδομία: η μπροστινή βεράντα,  τα φουγάρα, οι εξωτερικές αποθήκες και ο υποσταθμός της ΔΕΗ, όλα παράνομα, μένουν ακόμα αχαρακτήριστα. Οι κάτοικοι έχουν κάνει ήδη τις αναγκαίες ενέργειες για να γίνει συμπληρωματική αυτοψία και να κριθούν και αυτά αυθαίρετα.

Η φαβέλα στο πίσω μέρος του Διονύσου

Η φαβέλα στο πίσω μέρος του Διονύσου: ο υποσταθμός της ΔΕΗ και τα φουγάρα

Αλλά…δεν είναι μόνο τα κτίσματα. Είναι και οι νταλίκες!!! Η νταλίκα τούτη την έχει αράξει εδώ για καμιά δεκαετία τουλάχιστον. Αν ήταν παρκαρισμένη στο δρόμο θα την είχαν κατασχέσει. Αλλά τώρα που είναι παρκαρισμένη στο Διονυσιακό άσυλο, κανείς δεν την πειράζει.

Κινητό ακίνητο όπως λέμε γνωστοί άγνωστοι. Οι δύο επάνω και η κάτω δεξιά φωτο δείχνουν την νταλίκα και τις εξωτερικές αποθήκες.

Ιστορικό ανέκδοτο:

Ο Διόνυσος είναι έργο του Βασιλειάδη και του Κονταράτου.  Γύρω στο 2005 ήρθε να το δει ο καθηγητής Κονταράτος. Ο άνθρωπος που σχεδίασε και έκτισε τον Διόνυσο δεν τον αναγνώριζε.  Και ανέφερε ότι το κτίριο ήταν διακοσμημένο με έργα του Μόραλη, τα οποία έχουν όλα εξαφανιστεί. 

Σύντομο ιστορικό (όλα τα στοιχεία είναι στην διάθεσή σας)

Για όσους έχουν κέφι να δουν πώς έγινε και αναγκάστηκε η Πολεοδομία να διαπιστώσει την ύπαρξη αυθαιρέτων στο Διόνυσο, δίνουμε το πιο κάτω σύντομο ιστορικό. Όλα αυτά δίνονται με λεπτομέρειες στο ιστολόγιό μας, αρκεί να χρησιμοποιήσετε την ετικέτα «Διόνυσος».

Στις 23.03.2004 διατυπώθηκε ερώτημα προς τις συναρμόδιες υπηρεσίες για τις οικοδομικές εργασίες στον «Διόνυσο».

Στις 06.04.2004 η Α’ ΕΠΚΑ απάντησε ότι πρόκειται για εργασίες ανακατασκευής δαπέδου.

Στις 16.04.2004 η Α΄ΕΠΚΑ με κατεπείγον έγγραφό της προ την Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων καταγγέλει τοποθέτηση μεταλλικής τέντας στην ανατολική βεράντα του Διονύσου και άλλες εργασίες που δεν αφορούσαν το κτίριο καθαυτό.

Η ως άνω καταγγελία αφορούσε ελάχιστο μέρος των αυθαιρέτων κατασκευών που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 1995-2004 και προβλέπονταν στο μισθωτήριο συμβόλαιο (14.12.1995) μεταξύ ΕΤΑ ΑΕ και ΔΙΟΝΥΣΟΣ ZONAR’S. Στο εν λόγω συμβόλαιο προβλεπόταν και η εκσκαφή υπόγειου χώρου 150 τμ. Για όλα αυτά δεν εκδόθηκε ποτέ άδεια κατά πρώτον του Υπουργού Πολιτισμού (ο Διόνυσος βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου Φιλοπάππου) και κατά δεύτερον της Πολεοδομίας.

Με την Απόφαση αριθ. 214/2008 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακύρωσε άδεια που χορήγησε η Πολεοδομία Αθηνών στον Διόνυσο (10.2004) για εσωτερικές επισκευές ενώ εκκρεμούσαν καταγγελίες και χωρίς να έχει διενεργήσει αυτοψία.

Το 2007 έγινε η πρώτη αυτοψία στο Διόνυσο από τη Πολεοδομία Αθηνών. Εκρίθη ελλιπής και διατάχθηκε νέα αυτοψία η οποία δεν πραγματοποιήθηκε παρά μόνο μετά από εισαγγελική παραγγελία το 2011.

Στις 17.01.2012 ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των ενστάσεων  και διαπιστώθηκαν 430 τμ αυθαιρέτων κατασκευών εξ ών τα 126 τμ είναι υπόσκαφα.


Responses

  1. Συγχαρητήρια! Σιγά-σιγά γίνεται η δουλειά. Μέχρι να κατεδαφιστούν και απομακρυνθούν όλα τα αυθαίρετα και να ξαναγίνει το κτίριο όπως είχε σχεδιαστεί. Μέχρι τότε θα έχετε τους αρχαιολόγους και τα λοιπά τρωκτικά να σας ρίχνουν τη λάσπη τους για να κρύψουν την ανεπάρκεια τους ή τις λαμογιές τους.

  2. Για να δούμε, το Υπουργείο Πολιτισμού πώς θα αντιδράσει στο γεγονός ότι έχει γίνει παράνομη ανασκαφή στο Διόνυσο!!! Το ξέρει από τον Γενάρη όταν βγήκε η απόφαση της Πολεοδομίας αλλά φαίνεται ότι θέλει μεγάφωνα για να το ακούσει.

  3. Είναι απλό: δε θα αντιδράσει. Ο Διόνυσος εξυπηρετεί (τι και ποιον δεν ξέρω). Ακόμη κι όταν είχαν βρεθεί ακατάλληλα κρέατα στα ψυγεία του, πάλι δεν είχε γίνει τίποτα, θυμάστε;


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: