Αναρτήθηκε από: filopappou | Μαΐου 21, 2013

Καταδίκη τριών κατοίκων του Φιλοπάππου για ηθική αυτουργία στην καθαίρεση περίφραξης

Ολοκληρώθηκε χθες η δίκη, που ξεκίνησε την Πέμπτη 16/5 και κράτησε 2 μέρες, των τριών κατοίκων του Φιλοπάππου η οποία κατέληξε σε καταδίκη τους σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή επειδή, κατά το κατηγορητήριο, παρακινoύσαν «με πειθώ και φορτικότητα» άλλους να ρίξουν τα κάγκελα που θα περιόριζαν την πρόσβαση στο λόφο του Φιλοπάππου.

Από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ενοχής τους. Ούτε ένας μάρτυρας κατηγορίας δεν κατέθεσε ότι τους είδε ή τους άκουσε να παρακινούν άλλους να ρίξουν κάγκελα. Παρ’όλα αυτά η εισαγγελέας τους έκρινε ενόχους διότι… φωτογράφιζαν τις συγκεντρώσεις κατοίκων και τα πεσμένα κάγκελα…

Το αποτέλεσμα της δίκης είναι ανεξάρτητο από ό,τι έγινε στην ακροαματική διαδικασία. Έτσι δημιουργείται νομολογία για να καταδικάζεται ως ηθικός αυτουργός οποιοσδήποτε εκφέρει διαφορετική γνώμη από αυτή που είναι αρεστή στο Κράτος. Στο δικαστήριο αυτό δικάστηκαν και καταδικάστηκαν όχι οι πράξεις των κατοίκων αλλά η γνώμη τους. Οι καταπατητές και ο κρατικός μηχανισμός που τους υποστήριξε είναι ελεύθεροι και δικαιωμένοι. Με τις δίκες για τις Σκουριές, την Κερατέα και τον Προαστειακό, ο κίνδυνος για τα κινήματα κατοίκων είναι προ των πυλών.

Advertisements

Responses

  1. Και είπαν οι κάτω υπάλληλοι στους πιο πάνω υπαλλήλους : Αυτοί σκαλίζουν πολύ και ήρθε η ώρα να μας προστατέψετε αλλοιώς σας κάψαμε. Και εγένετο προστασία.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: