Αναρτήθηκε από: filopappou | 23 Ιουνίου, 2013

Αθώωση με πολλές ουρές

Προχθές Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, του θερινού ηλιοστασίου ανήμερα, μαζί με τις φωτιές του κλύδωνα, έγινε και η δίκη για τις δενδροφυτεύσεις στο Λόφο ΜΑΣ που κατέληξε σε ΑΘΩΩΣΗ των τριών κατοίκων που είχε μηνύσει η  Προστάτις του Λόφου Εφορεία Ακροπόλεως για δενδροφυτεύσεις. Το κατηγορητήριο ήταν σουρεάλ, σταθερά μέσα στις σουρεαλιστικές προδιαγραφές της Προστάτιδος: οι κάτοικοι κατηγορούντο ότι φύτεψαν ανοίγοντας τρύπες βάθους 20 εκατοστών (????!!!) και έτσι διετάραξαν το αδιατάρακτον αιώνων στην νότια και δυτική πλευρά του Λόφου.
Τα γεγονότα όπως έγιναν:
Το φθινόπωρο 2008,  μετά τις φρικιαστικές πυρκαγιές στην Πάρνηθα και την Εύβοια, σύλλογοι και κυρίως πρόσκοποι της ευρύτερης περιοχής σε συνεργασία με κατοίκους κάλεσαν τουλάχιστον δύο φορές για δενδροφύτευση στο λόφο. Οι δενδροφυτεύσεις έγιναν από πλήθος κόσμου, προσκόπους, παιδάκια και παππούδες. Σε όλες ήσαν παρόντες αρχαιοφύλακες και η Αστυνομία.
Τα σημεία όπου έγιναν οι επίμαχες δενδροφυτεύσεις ήταν δύο και επιλεγμένα.
-Το πρώτο, στο λόφο Νυμφών, όπου κατά την Προστάτιδα αρχαιολόγο κα Καλλιόπη Λαζαρίδη διαταράχθηκαν αδιατάρακτες αρχαίες επιχώσεις, έχει δενδροφυτευτεί κάμποσες φορές από την ίδια την αρχαιολογική υπηρεσία, τον Δήμο, προσκόπους κλπ κλπ. Καθώς φαίνεται αυτοί οι φυτευτές είχαν «αλαφρύ» χέρι και δεν προκαλούσαν διαταραχές ενώ οι κατηγορούμενοι είχαν βαρύ χέρι και ήταν διαταραξίες. Αλλά και αλαφροχέρηδες φυτευτές να μην είχαν περάσει, ο χώρος δεν έχει μείνει ίδιος και αδιατάρακτος από την εποχή της Ασπασίας και του Περικλή, που μας πουλάνε οι αρχαιολόγοι. Αντίθετα είναι όλος μπαζωμένος όπως κατέδειξαν οι μάρτυρες υπεράσπισης και όπως λένε σε έγγραφά τους και οι ίδιες οι Προστάτιδες αρχαιολόγοι όταν θέλουν να έχουν άλλο πρόσωπο από αυτό που δείχνουν στους κατοίκους.  Εδώ ήταν ο Ασύρματος και η Συνοικία «Το Όνειρο», δηλαδή η γειτονιά που είναι γνωστή με το όνομα Αϊβαλιώτικα θυμίζοντας την άλλη γη, τη χαμένη πατρίδα. Όταν ο συνοικισμός τούτος άδειασε τη δεκαετία του ’50 και πάψανε να λειτουργούν και διάφορα νταμάρια, ο Δήμος κάλυψε τις πληγές του Λόφου με μπάζα και δενδροφυτεύσεις που φτάσανε ίσαμε με τη δεκαετία του 70. Πολλά από αυτά τα δεντράκια καήκανε  σε πυρκαγιά που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2003 όταν τοποθετήθηκαν τα κάγκελα στο Λόφο ΜΑΣ για να πάρουν την μίζα από την υπερκοστολόγηση των καγκέλων οι «έξυπνοι» και να κοπεί η ελεύθερη πρόσβαση στους κατοίκους. Δεν φτάνει που προσπαθούσαν να κλέψουν την αναπνοή της γειτονιάς, δεν ήταν και ικανοί οι Προστάτες αρχαιολόγοι  ούτε τα ίδια τους τα συνεργεία να ελέγξουν για να μην κάνουν αποκαϊδι τον λόφο: εκείνο το μαύρο καλοκαίρι 17 πυρκαγιές κατάκαψαν τον λόφο και όλες είχανε να κάνουν με τα συνεργεία της Προστάτιδας.
Δέντρα 002
DSC00203
Το σημείο της δεντροφύτευσης, τότε και σήμερα. Στο βάθος, τα πέτρινα σπίτια.
-Το δεύτερο, στο ύψωμα βορείως της Αγίας Σωτήρας. Πρόκειται για μια τεράστια επίχωση με μπάζα με μυστήριο προορισμό. Οι αρχαιολόγοι αυτάρεσκα αποκαλούν την επίχωση Μπελβεντέρε, τρομάρα τους ούτε μιαν κατάλληλη ελληνική λεξούλα δεν βρήκανε για το πράμα αυτό που φτειάξανε. Μέχρι στιγμής λειτουργεί ως πίστα για να παίρνουν τις στροφές τους με μαεστρία και λεβεντιά τα περιπολικά που τριγυρνάν στους λόφους και προφανώς οι επιβάτες τους πήζουν. Η επίχωση, σοοοορρυυυ Προστάτιδες το Μπελβεντέρε,  είναι καλυμμένη με χαλίκι και οι πλαγιές της γυμνό χώμα.
Αυτές είναι οι επίμαχες περιοχές που αναδασώθηκαν από τους κατοίκους και σήμερα έχουν σημαντική διαφορά.
Όπως είπαμε, σε όλες τις δενδροφυτεύσεις ήσαν παρόντες φύλακες και η Αστυνομία. Στη δεύτερη μάλιστα δενδροφύτευση, η αστυνομική δύναμη ήταν μεγάλη (δύο διμοιρίες)  και ήσαν εκεί και οι Προστάτιδες αρχαιολόγοι κυρίες Λαζαρίδη και  Βογιατζόγλου και οι αναλογούντες αρχαιοφύλακες. Ήσαν εφημερίδες, ραδιόφωνα και πολύς κόσμος, κάπου 150 άτομα.  Και έγινε η δενδροφύτευση παρουσία όλων αυτών.
DSCF5192
Στο «μπελβεντέρε» δεντροφύτευση παρουσία αρχαιολόγων, αστυνομίας και δημοσιογράφων.
Και μετά πήγαν και έκαναν μήνυση!!!
Και τότε γιατί η Προστάτιδα Εφορεία έκανε καταγγελία για τις δενδροφυτεύσεις που έγιναν από κόσμο μέρα μεσημέρι και με αυτές και την Αστυνομία παρούσες? Μεγάλη η απορία μας γιατί
— η Προστάτιδα  Εφορεία ούτε μισή καταγγελία δεν έκανε για τις 17 πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2003 που μπήκαν από τα συνεργεία της
–η Προστάτιδα  Εφορεία ποτέ δεν κατήγγειλε ΤΟ ΣΚΑΨΙΜΟ στον Διόνυσο, το γνωστό εστιατόριο που βρίσκεται μέσα στο όριο του Λόφου ΜΑΣ από όπου βγήκαν από το 1995 έως το 2003 τετρακόσια (ναι, καλά το διαβάσατε, 400) κυβικά χώμα χωρίς άδεια και χωρίς έλεγο από αυτήν. Αλαφρύ χώμα το χώμα του Διονύσου και κυρίως, κυρίως διαπεπλεγμενο-διαταραγμένο.
Μέγα μυστήριο ο άνθρωπος και τα γινάτια του…και αλί και τρισαλί μην μπει κανείς στο μάτι της Προστάτιδος. Και πώς μπαίνει κανείς στο μάτι της Προστάτιδος? Ένας δοκιμασμένος τρόπος είναι να τονίζει τα σημαντικά προβλήματα του Λόφου και να ζητά να σταθεί η Προστάτις στο ύψος των επαγγελματικών υποχρεώσεων της, αυτών για τις οποίες πληρώνεται από τον φόρο του κοσμάκη.
Αμ το άλλο? Τους τρεις ανθρώπους που διάλεξε η Προστάτις να στείλει στο δικαστήριο? Διάνα επιλογή.  Ο ένας δεν ήταν εκεί διότι ήταν εκτός Αθηνών, ο άλλος είχε σοβαρή οικογενειακή υποχρέωση…έδωσαν οι Προστάτες ονόματα όπως τους ερχότανε, ούτε να δούνε αν ήταν εκεί οι άνθρωποι δεν ασχοληθήκανε. Ευτυχώς, ασχοληθήκαν οι δικαστές και η απόφαση ήταν δίκαια.
arcobaleno1
Υπάρχει, όμως, μία σκηνή της δίκης η οποία τα λέει όλα.
Η κα Βογιατζόγλου, αρχαιολόγος της Προστάτιδος Εφορείας Ακροπόλεως και μάρτυς κατηγορίας, καλείται να απαντήσει σε ερώτηση κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος αρχίζει να διατυπώνει το ερώτημά του και φαίνεται ότι αυτό αφορά τα 400 κυβικά λαθρανασκαφής στο Διόνυσο. Και ξέρετε τί κάνει η δημόσια λειτουργός? Πριν καν διατυπώσει την ερώτηση του ο  κατηγορούμενος όπως έχει δικαίωμα, και ενώ η μαρτυρία της δεν έχει ολοκληρωθεί, γυρίζει την πλάτη της το δικαστήριο και φεύγει!!! Μάλιστα, φεύγει!!! Με φωνές την έφερε πίσω η Πρόεδρος του Δικαστηρίου από την έξοδο της αίθουσας.
Τί να πρωτοσκεφτεί κανείς για αυτό!!!
Το πρώτο πούρχεται στο μυαλό είναι από πού αντλεί η εν λόγω υπάλληλος την πεποίθηση ότι μπορεί να κουρελιάζει διαδικασίες.
Το δεύτερο είναι γιατί τόκανε αυτό…ήταν γιατί αυτή δεν απαντά σε τέτοιους τύπους όπως ο κατηγορούμενος, ούτε καν στην αίθουσα του δικαστηρίου που είναι υποχρεωμένη να απαντήσει, ή γιατί
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ  ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ?  Πραγματικά, ύστερα από αυτό το ξαφνικό, διερωτάται κανείς μήπως η κυρία Βογιατζόγλου δεν αντέχει την δημόσια έκθεση για τον Διόνυσο που σκάφτηκε επί των ημερών αυτής και της κυρίας Λαζαρίδη και της κας Χωρέμη (υπάλληλοι της Προστάτιδος Εφορείας Ακροπόλεως με ευθύνη για τον Λόφο την περίοδο που ο Διόνυσος έσκαβε και ξανάσκαβε).

Responses

  1. Δηλαδή, αυτή η κυρία την έκανε κανονικά πριν της πει η Πρόεδρος να φύγει για να αποφύγει την ερώτηση? Παμμέγιστη!!!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: