Αναρτήθηκε από: filopappou | 19 Φεβρουαρίου, 2015

Το κάγκελο της κ. Ντούρου ως παραγωγική επένδυση

Στις 22 του Γενάρη, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, οι αρχαιολόγοι προσπάθησαν ξανά να καγκελώσουν την Πνύκα.*

Και πού βρήκαν τα λεφτά για το κάγκελο? Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/Α’ ΕΠΚΑ/16119/13487/27.10.14 – πράξη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ)!!!

Με άλλα λόγια, τον Οκτώβρη 2014, την εποχή που  ο κόσμος μαστίζεται από ανεργία, ανύπαρκτες δομές για την υγεία και την παιδεία και μηδενική ρευστότητα για παραγωγικές επενδύσεις, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δίνει λεφτά για να μας κλείσουν και τον χώρο που πηγαίνουμε μια βόλτα.

*Το 2007  λαϊκή συνέλευση 400 κατοίκων διαμαρτυρήθηκε για την ανακήρυξη των λόφων Φιλοπάππου σε οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο. Η συνέλευση έριξε ένα  κοτετσόσυρμα  που εξυπηρετούσε το (καταργημένο από το 2002) ΗΧΟΣ & ΦΩΣ.  Το σύρμα έκλεινε  μια έκταση περίπου 150 στρεμμάτων. Μέχρι το 2006 το κοτετσόσυρμα ήταν ανοιχτό γιατί έτσι μπορούσε να λειτουργήσει η καταπάτηση της Πνύκας. Η καταπάτηση είχε γίνει από την επιχείρηση που νοίκιαζε το καφενείο στον Λουμπαρδιάρη και είχε έκταση ένα περίπου στρέμμα. Οι αρχαιολόγοι ανέχονταν  την καταπάτηση επί 15ετία τουλάχιστον. Η καταπάτηση έφυγε στα τέλη του 2005 με μήνυση που έκαναν κάτοικοι της περιοχής. Μόλις οι κάτοικοι έδιωξαν την καταπάτηση, οι αρχαιολόγοι επέβαλαν περιορισμούς στην πρόσβαση στην Πνύκα (μόνο 8 το πρωί – δύση, έξω αργίες, χιόνια, απεργίες κλπ). 

 

 

 


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: