Αναρτήθηκε από: filopappou | 27 Απριλίου, 2015

Κινητοποίηση για την Κονίστρα

Κον

Η ΚΟΝΙΣΤΡΑ Άνω Πετραλώνων-Θησείου είναι ένα κέντρο ψυχαγωγίας και άθλησης. Ιδρύθηκε το 1923, ως αθλητικό κέντρο προς χάριν των παιδιών της τότε προσφυγικής συνοικίας. Μετά από πολλές παρεμβάσεις, λειτούργησε αδιάλειπτα προσφέροντας σε έναν ελεγχόμενο χώρο πρασίνου, «Παιδική Χαρά» και γήπεδα. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στην τοπική κοινότητα έχοντας εξυπηρετήσει επί δεκαετίες, χιλιάδες παιδιά και οικογένειες. Η λειτουργία της Παιδικής Χαράς έχει ανασταλεί εδώ και ενάμιση χρόνο λόγο θανάτου του φύλακα και για λόγους ασφαλείας.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον ιδιωτών για την εγκαταλελειμμένη παιδική χαρά «Κονίστρα» (κούνιες Βαρβάρας), διεκδίκηση από την «ΓΕΧΑ» του κτιρίου που στεγάζεται το 73ο Δημοτικό Σχολείο και έντονη φημολογία περί μετεγκατάστασης του 9ου Γυμνασίου σε περιοχή άσχετη με τα γεωγραφικά όρια της περιοχής που εξυπηρετείται από το υπάρχον συγκρότημα.
Η αίσθηση της Σχολικής Κοινότητας και των κατοίκων της περιοχής είναι ότι οι συγκεκριμένες εκτάσεις, έχουν γίνει στόχος συμφερόντων που είναι αντίθετα με τις ανάγκες μας. Το συμφέρον της πλειοψηφίας είναι να υπάρχουν ανοιχτοί δημόσιοι χώροι ψυχαγωγίας και άθλησης και αξιοπρεπή, σύγχρονα και με πλήρη υποδομή σχολεία για τους μαθητές, που να εξυπηρετούν την ανάγκη για δημόσια, δωρεάν παιδεία
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από τις πιέσεις εξέφρασε τη βούλησή του για τη παραμονή της παιδικής χαράς Κονίστρας καθώς και του 73ου Δημοτικού Σχολείου στο Δήμο Αθηναίων. Παρ’ όλα αυτά το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και η ανάγκη υπεράσπιση του χώρου από τους κατοίκους αναγκαία.
Ήδη υπήρξε ένα άνοιγμα του χώρου 29 Μαρτίου. Τώρα προγραμματίζεται και νέα την ημέρα της Πρωτομαγιάς από το 72ο Δημοτικού Σχολείου Αθήνας μετά τις απεργιακές συγκεντρώσεις μέτα τις 1:00 μ.μ.

Την Πρωτομαγιά μετά τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 1:00 μ.μ.
ανοίγουμε ξανά τον αγαπημένο μας χώρο το πάρκο της Κονίστρας. Δημοφώντος & Κυμαίων
Επιμένουμε μέχρι να λειτουργήσουν ξανά οι «Κούνιες της Βαρβάρας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: