Αναρτήθηκε από: filopappou | 27 Απριλίου, 2015

18 χρόνια για μια μπάρα!

Η μπάρα που βλέπετε στην είσοδο του Φιλοπάππου και μπροστά στα λιθόστρωτα του Δ. Πικιώνη έχει την δική της μεγάλη ιστορία.
Σε αυτό το κράτος που επί δεκαετίες τα χρήματα, δανεικά ή μη ξοδεύονταν σε τεράστιες ποσότητες για αχρείαστα συχνά έργα, δεν είχε βρεθεί το ελάχιστο ποσό (ή μήπως η βούληση;) για να τοποθετηθεί αυτή η μπάρα. Το 1996 το έργο Πικιώνη κηρύχθηκε Νεότερο Μνημείο, προστατευόμενο, αλλά η μπάρα που θα εμπόδιζε τα αυτοκίνητα να πατήσουν τα χειροποίητα μνημειακά λιθόστρωτα δεν μπήκε. Ήρθαν τα έργα της ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων και για την Ολυμπιάδα μετά το 2000, ξοδεύτηκαν πακτωλοί χρημάτων αλλά και πάλι η πολυπόθητη μπάρα δεν μπήκε.
Μετά από 18(!) χρόνια όπου τα αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν πάνω στο …μνημείο και οι κάτοικοι, πεζοί και περιπατητες διαμαρτύρονταν -με αποτέλεσμα συχνά να τους φέρνουν την αστυνομία- έφτασε το έτος «ορόσημο» 2014, ο Δεκέμβριος για την ακρίβεια για να γίνει αυτό το «τεράστιο έργο». Να μπει η μπάρα!
Τι να πούμε; Κάλιο με 18 χρόνια καθυστέρηση παρά καθόλου; Άντε να το πούμε…

IMG_8069


Responses

  1. Μπήκε η μπάρα αλλά εξαφανίστηκαν τα σήματα της τροχαίας που απαγορεύουν την είσοδο των τροχοφόρων στο λόφο… Τι περίεργο…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: