Αναρτήθηκε από: filopappou | 1 Μαΐου, 2015

Κινητοποίηση για την υπεράσπιση της Κονίστρας

Πραγματοποιήθηκε το δεύτερο άνοιγμα της Κονίστρας (μετά τις 29 Μαρτίου). Της ιστορικής παιδικής χαράς στα Άνω Πετράλωνα (Δημοφώντος & Κυμαίων) που λειτουργεί αδιάλειπτα, ανοιχτή για όλα τα παιδιά από το 1923 και που σήμερα εν έτη 2015 κινδυνεύει να περάσει στα χέρια ιδιωτών.
Picture 102
Δεκάδες γονείς και ακόμα περισσότερα παιδιά συμμετείχαν, έπαιξαν, έφαγαν και ήπιαν σε μια δράση διεκδίκησης του χώρου. Στις 3μμ πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση-συνέλευση για το θέμα της Κονίστρας καθώς τα νέα δεν είναι καλά. Παρά την τυπική ομόφωνη απόφαση του Δήμου Αθηναίων να παραμείνει ο χώρος δημόσιος με την φροντίδα του Δήμου, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και το Συμβούλιο Ελληνίδων που εμφανίζεται ως ο διαχειριστής ή κάτοχος του χώρου βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την ενοικίαση του σε ιδιώτες με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό τόσο για την ελεύθερη πρόσβαση όσο και για οικοδόμηση και οχλούσες χρήσεις μέσα στην ίσως πιο όμορφη παιδική χαρά της Αθήνας.

Στην συνέλευση τους οι κάτοικοι δήλωσαν την αποφασιστικότητα τους να μην επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του χώρου. Να υπερασπιστούν τον χώρο στον οποίο μεγάλωσαν σαν παιδιά οι ίδιοι και σήμερα φέρνουν τα δικά τους παιδιά. Θα τον υπερασπιστούν με όλα τα μέσα. Από νομικές ενέργειες, από πιέσεις στους θεσμούς (Δήμο, περιφέρεια, υπουργείο γεωργίας), με πλατιά δημοσιοποίηση του ζητήματος, αλλά και με κινηματικές ενέργειες και δράσεις επί τόπου. Σε κάθε περίπτωση στέλνουν ένα σαφές μήνυμα ότι δεν γεννήθηκε η γενιά που μετά από 92 χρόνια θα παραδώσει «τις κούνιες της Βαρβάρας» σε ιδιώτες. Και αυτό το μήνυμα θα πάει παντού.

Κον

Στην συνέλευση τους αποφασίστηκε ο καθαρισμός του χώρου την ερχόμενη Κυριακή (μεθαύριο), η μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σε συνάντηση με τους υπευθύνους του Δήμου την Δευτέρα το πρωί στο Δημαρχείο της Λιοσίων, η μαζική παρουσία έξω από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο στις 14 του Μάη και νέα συνέλευση κατοίκων το επόμενο Σάββατο 9 Μάη. Συγκροτήθηκε ανοιχτή συντονιστική επιτροπή, ανοιχτή σε όλους τους κατοίκους και φορείς της περιοχής. Θα υπάρξει ευρεία ενημέρωση της γειτονιάς με στόχο η επόμενη συνέλευση να είναι ακόμα πιο μαζική για να σταλεί και το μήνυμα σε επίδοξους ιδιώτες ότι είναι καλύτερα να μείνουν μακριά από την ιστορία της περιοχής μας.

Η ΚΟΝΙΣΤΡΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ – ΔΕΝ ΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: