Αναρτήθηκε από: filopappou | Αύγουστος 17, 2016

Τα κολλήματα των αρχαιολόγων: να κλείσει ο λόφος Φιλοπάππου.

Έφα η κα Μπάνου, διευθύντρια της ΕΦΑ (Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών) σε έγγραφό της που επιμένει, ουσιαστικά, να κοπεί ο πεύκος στον Άη Δημήτρη:
«Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών κατανοεί τις ευαισθησίες των πολιτών για τη διατήρηση του πρασίνου, δεν είναι όμως δυνατό οι αρχαιολογικοί χώροι να υποκαθιστούν τα αναγκαία, αλλά ανύπαρκτα αλσύλλια εις βάρος της προστασίας και ανάδειξης των αρχαιοτήτων.» ( Τα στοιχεία του εγγράφου είναι: ΑΠ ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑ ΑΘΗΝΩΝ/ΤΠΚ ΑΧΜΑΕΕ/215578/129317/13008/3191-30/6/2016).
Δηλαδή, κομψά λέει αυτό που είπε χοντρά σε ομάδα κατοίκων το 2015, λίγο πριν βγει η απόφαση του ΣτΕ που δίνει 24ωρη πρόσβαση στον λόφο: «Ο λόφος Φιλοπάππου θα κλείσει γιατί είναι αρχαιολογικός χώρος. Αν θέλετε πάρκα να πάτε στον Δήμο Αθηναίων να γκρεμίσει οικοδομικά τετράγωνα να σας τα φτιάξει».
Αυτό κάνει η κα Μπάνου και οι ομοϊδεάτες της πρωί και βράδυ μέσα στο Υπουργείο Πολιτισμού: προσπαθεί να ροκανίσει την απόφαση του ΣτΕ και να εκμαιεύσει νέα απόφαση που θα κλείνει τον λόφο.
Η αρχαιολογική υπηρεσία αντί να συνεργαστεί με τους πολίτες για το καλό των αρχαίων και της πόλης προτιμά να συνεχίζει μια κόντρα που καλό δεν κάνει πρώτα από όλα στην ίδια.
Πάντως, η κα Μπάνου και η υπηρεσία της σε κόντρες έρχονται μόνο με τους πολίτες:  έχουν ξοδέψει  άπειρο χρόνο για να κόψουν τον πεύκο στον Άη Δημήτρη και για να πείσουν τους πιο πάνω τους στο Υπουργείο να κλείσουν τον  λόφο αλλά δεν έχουν βρει ένα δευτερόλεπτο για να αποδώσουν ευθύνες για την τεράστια λαθρανασκαφή στον Διόνυσο –διαπιστωμένη από την  Πολεοδομία Αθηνών —  που έγινε με την σιωπηρή συγκατάθεση της Εφορείας Ακροπόλεως.  Εκεί τσιμουδιά δεν βγάζει η κατά τα άλλα λαλίστατη αρχαιολογική υπηρεσία. Κρίμα.
DSCF0246
 Το κλείσιμο αυτού του χώρου – ανάσα ζωής για τους κατοίκους της πόλης – είναι εγκληματικό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: