Αναρτήθηκε από: filopappou | 7 Σεπτεμβρίου, 2018

Η Διευθύντρια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Κα Μπάνου θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει

Σε ένα άρθρο »χύδην» που καταφέρνει να υποβαθμίσει το ήδη χαμηλό επίπεδο δημοσιογραφίας, παρατίθενται με τρόπο που προφανώς αποσκοπεί στην δημιουργία φτηνών εντυπώσεων, με στόχο να προλειάνει το έδαφος για κλείσιμο του λόφου Φιλοπάππου, »’απόψεις»’ υπηρεσιακών, δηλαδή αρχαιολόγων και αρχαιοφυλάκων. Επαναφέρουν έτσι τα σχέδια του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Εδώ δεν θα ασχοληθώ με τα υπόλοιπα για λόγους οικονομίας, αλλά θα εστιάσω στο πόσο εντυπωσιακά ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ και διαψεύδει και άλλους συναδέλφους της προλαλήσαντες, η κα Μπάνου. Παραθέτω τα λόγια της: Μπ. «Ποιος είπε στους κατοίκους ότι δεν θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στον λόφο? Πόθεν προκύπτει? Από την άλλη τί υπερτερεί, το εισιτήριο ή η ασφάλεια?» Δημ/φος: Η κα Μπάνου διαβεβαιώνει ότι το εισιτήριο δεν θα υπάρχει στην περίπτωση του Φιλοπάππου.

Αμέσως μετά, Μπ. «ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΞΕΙ (εισιτήριο) οι κάτοικοι θα έχουν ειδική κάρτα εισόδου όπως γίνεται με τις σταθμεύσεις. Ολα διευθετούνται. Το λέω αυτό γιατί οι κάτοικοι οδηγήθηκαν σε ακραίες καταστάσεις με την Εφορεία αρχαιοτήτων. Την πήγανε στα δικαστήρια, φτάσανε μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας. Εχουνε γίνει ενέργειες ακραίες. Αυτά πρέπει να τελειώσουν.» Σε αυτήν την ανήκουστη παράγραφο η κα Μπάνου πέφτει σε σειρά ατοπημάτων. 1) Διαψεύδει τον εαυτό της οτι δεν θα υπάρχει εισιτήριο 2) Προτείνει προνομιακή μεταχείριση των κατοίκων της περιοχής ώστε να μην πληρώνουν εισιτήριο, για την απόλαυση ενός κοινού αγαθού ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟΥ χαρακτήρα, ενώ δεν προκύπτει κανένα δικαίωμα προνομιακής μεταχείρισής μας ούτε από το Σύνταγμα ούτε φυσικά από κάποιον νόμο και διαχωρισμού μας από τους υπόλοιπους πολίτες. Ετσι πάει να εξαγοράσει συνειδήσεις και σιωπή; 3) Χαρακτηρίζει ακραία ενέργεια την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ως γνωστόν το εν λόγω ανώτατο δικαστήριο είναι ΑΚΥΡΩΤΙΚΟ. Δηλαδή ακυρώνει πράξεις της διοίκησης μετά από προσφυγές πολιτών. Δηλαδή είναι μια δικλείδα προστασίας του πολίτη απέναντι στην συχνά αυθαιρετούσα διοίκηση. Κορυφαίος ρόλος μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού πολιτεύματος. Μήπως επιθυμεί άλλους τρόπους διακυβέρνησης η κα Μπάνου?

Είναι ΝΤΡΟΠΗ να χρησιμοποιούν τον θάνατο ενος παιδιού για να επαναφέρουν τα παλιά τους σχέδια. 

Λένε στο άρθρο ΨΕΥΔΩΣ ότι φώναζαν τόσα χρόνια για την ασφάλεια των ανθρώπων και δεν εισακούγονταν…..Ιδού η αλήθεια. Παραθέτω τους λόγους που επικαλούνταν για το κλείσιμο του λόφου στο Συμβ. Επικρατείας μέσα από το κείμενο της απόφασης. «Στο μέτρο της οριοθέτησης και περίφραξης του χώρου με ταυτόχρονη πρόβλεψη εισόδων σε αυτόν, που, όπως προκύπτει από την γνωμοδότηση του ΚΑΣ (Κεντρ. Αρχ/κου,Συμβουλίου) υπαγορεύτηκε από λόγους αποτροπής των καταπατήσεων και προστασίας των μνημείων και του Αρχ/κου Χώρου, είναι πρόσφορο για την εξυπηρέτηση του σκοπού της αποτελεσματικής προστασίας των μνημείων………». Πουθενά δεν αναφέρονταν στην ασφάλεια των πολιτών. Αυτό το επινόησαν μετά την απόφαση του ΣτΕ προσπαθώντας να βρουν μια φόρμουλα για να την παρακάμψουν.

Για να μην σπρώξουμε λοιπόν άλλη μια φορά την σκόνη κάτω από το χαλί, γιατί η εγκληματικότητα που είναι πολυεθνικής προέλευσης, ανεβαίνει, όχι στου Φιλοπάππου αλλά σε όλο το ιστορικό κέντρο και μοιραία φτάνει και στου Φιλοπάππου, χρειάζονται γενναία θεσμικά μέτρα ενίσχυσης και προστασίας της κατοίκησης στο σχεδόν ακατοίκητο πλέον διασκεδαστήριο που λέγεται »Ιστορικό κέντρο».


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: