Φωτο-ντοκουμέντα

Δείτε με λέξεις κλειδιά όλες τις φωτογραφίες μας και διαβάστε τις λεζάντες

————————————————————————–
Σημασία έχει η πρόθεση…
Το καλό μας το υπουργείο Πολιτισμού μάζεψε στην αρχή του καλοκαιριού τα ξερά και τις πευκοβελόνες για να μην υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Στις 22 Νοεμβρίου, δηλαδή αρκετούς μήνες μετα, οι σακούλες είναι ακόμα στην Πνύκα. Τέτοια προστασία!
sakoules
————————————————————————–

Τα απίθανα των αρχαιολόγων.

Η πινακίδα έξω από τα κοντέινερ των αρχαιολόγων στην Πνύκα, που έχει καταστραφεί από πολίτες, δείχνει κάτω δεξιά ότι απαγορεύονται τα σκυλιά. 10 μέτρα πιο πέρα οι ίδιοι αρχαιολόγοι έχουν το σκύλο τους!!! Γιατί; Μα πολύ απλά γιατί οι νόμοι δεν ισχύουν για όλους. Κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους. Εκτός και αν ο σκύλος είναι υπάλληλος του υπουργείου πολιτισμού. Με τόσο ρουσφέτι δεν είναι απίθανο να διόρισαν και το σκύλο τους.

skylos22

————————————————————————–

kretinos

Nοέμβριος 2007: Το άτομο που εικονίζετε στη φωτογραφία δεν είναι τυχαίο. Είναι αρχαιοφύλακας στου Φιλοπάππου, δηλαδή φύλακας του πολιτισμού μας, που τον πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης. Η φωτογραφία αυτή εικονίζει τον εν λόγο φύλακα για δεύτερη φορά μεταμεσονύκτια ώρα έξω από το σπίτι περιπατήτριας στο λόφο που του έχει υποβάλει μήνυση για απειλή και εξύβριση. Τι δουλεία έχει έξω από το σπίτι της; Προφανώς πρόκειται για άσκηση απειλής και τρομοκρατίας εκ νέου.

Τι είναι αυτό που του δίνει το θράσος να το κάνει; Μάλλον αυτό που καταγγέλλουμε και που αποκαλύπτεται μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης Ζαχόπουλου. Είναι η ύπαρξη ενός παρακράτους των «δικών μας παιδιών» μέσα στο Υπουργείο Πολιτισμού. Το όνομα του μας είναι φυσικά γνωστό, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το δημοσιεύσουμε προς το παρόν. Αυτοί που λένε ότι οι κάτοικοι έχουν βεντέτα με τους αρχαιολόγους ας το ξανασκευτούν. Τα φαινόμενα που η συντεταγμένη πολιτεία στου Φιλοπάππου φέρεται σαν φεουδαρχία είναι πολλά.

————————————————–

Ο Χαφιεδισμός. Γι πολλοστή φορά οι κάτοικοι που δραστηριοποιούνται για τους λόφους Φιλοπάππου, έπεσαν θύματα χαφιεδισμού από υπαλλήλους της Α’ ΕΠΚΑ (Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων). Την δημόσια συνέλευση τους 17/06/07 παρακολούθησαν, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, εντεταλμένα άτομα της Α’ ΕΠΚΑ. Δείτε σχετικό κείμενο καταγγελίας που στάλθηκε στους συλλόγους εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εδώ η υπάλληλος αρχικά στη συνέλευση και μετά στα κοντέινερ των αρχαιολόγων

a

Και αυτοί οι δύο «φύλακες του πολιτισμού» ήταν επίσης ακροβολισμένοι στη συνέλευση

3

————————————————————————–

Το αίσχος των κοντέινερ. Τα εργοταξιακά αυτά κοντέινερ που τοποθετήθηκαν ενόψει των έργων της ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων πριν το 2004, θα έπρεπε μετά το πέρας να έχουν φύγει. Αντί αυτού οι αρχαιολόγοι έχουν φτιάξει ένα πλήρες εξοχικό, με δική του περίφραξη, χαλικάκι για καθαριότητα, γλαστρούλες, μπάρμπεκιου(!!!) και γενικά όλα τα κομφόρ που δείχνουν ότι τα μεταλλικά κουτιά, ήρθαν για να μείνουν. Ζητάμε να φύγουν γιατί προσβάλουν την αισθητική του λόφου, τα έργα Πικιώνη και δεν εξυπηρετούν καμία ανάγκη πια για να παραμένουν εκεί.

2

Και να τι συμβαίνει ακριβώς πίσω από τα τόσο περιποιημένα κοντέινερ των αρχαιολόγων. Μπάρμπεκιου, σκουπίδια, μπάζα, παλιά σίδερα και γενικά η κλασική εικόνα που δυστυχώς συναντά κανείς σε πολλά δάση της χώρα μας, με την διαφορά ότι εδώ πρόκειται για το χώρο της Πνύκας για τον οποίο τόσο «κόπτονται να τον προστατέψουν» από τους πολίτες, κλείνοντας τον πια μετά τη δύση.

4

————————————————————————–

3Το Πίτμπουλ που έχουν αρχαιοφύλακες σε περιπολίες τους. Γιάτι το έχουν; Για να απειλούν τον κόσμο; Κάγκέλα, άγριος σκύλος, απειλές και ξυλοδαρμοί, αυτή είναι η αντίληψη τους για τη φύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Θεωρούν τους πολίτες απειλή ενώ αφήνουν τον «κυβερνητικού ενδιαφέροντος» Διόνυσο, να καταπατά τον αρχαιολογικό χώρο.

————————————————————————–