Αναρτήθηκε από: filopappou | 11 Νοεμβρίου, 2007

Οι κάτοικοι έδωσαν την πρώτη τους απάντηση στο ΚΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 11 Νοέμβρη 2007, η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της περιοχής μας με παρουσία πάνω από 300 ατόμων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της περίφραξης και του κλεισίματος του λόφου που σχεδιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού και που δεν θέλουν οι κάτοικοι.

11

Ενημερώθηκε ο κόσμος για τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ και για τις αρνητικές συνέπειες του χαρακτηρισμού του λόφου Φιλοπάππου ως «οργανωμένος αρχαιολογικός χώρος» στην ελεύθερη πρόσβαση καθώς και για την συνακόλουθη επιβολή εισιτηρίου που θα μετατρέψουν ένα χώρο περιπάτου και αναψυχής σε έναν αρχαιολογικό χώρο τύπου Ακρόπολη ή Αρχαία Αγορά. Τα σχέδια αυτά του Υπουργείου Πολιτισμού και η δικαιολογία τους, η δήθεν «προστασία» του χώρου, είναι υποκριτικά όπως απέδειξαν όσοι μίλησαν στη συνέλευση διότι οι αρχαιολόγοι ποτέ δεν προστάτεψαν τον αρχαιολογικό χώρο από πάρα πολλές παρανομίες που έχουν γίνει με την ανοχή τους όπως, ενδεικτικά, οι συνεχείς αυθαίρετες επεκτάσεις του Διονύσου, οι καταπατήσεις στην Πνύκα από την μισθώτρια του καφενείου στο Λουμπαρδιάρη, το πήγαινε-έλα των αυτοκινήτων μέσα στο λόφο και η καταστροφή των λιθόστρωτων του Πικιώνη όπως και η εγκληματική εγκατάλειψη των έργων Πικιώνη.

2

Πιστεύουμε ότι μετά τη συζήτηση πείστηκαν ακόμα και οι πιο επιφυλακτικοί για τις προθέσεις των αρχαιολόγων που δεν είναι και τόσο αθώες και πως η προστασία ενός χώρου όπως ο λόφος Φιλοπάππου δεν επιτυγχάνεται με κάγκελα και απαγορεύσεις κυκλοφορίας αλλά με την υγιή χρήση και την φροντίδα των κατοίκων του. Και αυτό έχει αποδειχτεί στην περίπτωση του λόφου Φιλοπάππου όπου οι ίδιοι οι κάτοικοι εδώ και χρόνια έχουν αναλάβει πρωτοβουλία κάνοντας οι ίδιοι πυροφύλαξη τα καλοκαίρια, καθαρίζοντας τον λόφο σε περιόδους που ο δήμος Αθηναίων αμελούσε να το κάνει (το 2005) και στη συνέχεια εκθέτοντας τα σκουπίδια στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου με ταμπέλα που έγραφε «τα σκουπίδια που δεν μαζεύει ο δήμος από το Φιλοπάππου» αλλά και στην περίπτωση του Αναπαυτηρίου του Δημήτρη Πικιώνη που, από τότε που έπαψε να λειτουργεί, έχει εγκαταλειφθεί (κι ας είναι μνημείο σύγχρονης τέχνης…) οι κάτοικοι μαζεύονται τακτικά και το καθαρίζουν μόνοι τους.

4

Ο κόσμος, οργισμένος με την «καγκελαρία» στο λόφο, αποκαθιστά τη φιλικότητα του τοπίου.

Στο τέλος της συζήτησης έγινε μία μικρή βόλτα μέχρι την Πνύκα για να γνωρίσουν οι υπόλοιποι συμπολίτες μας την ομορφιά αυτού του τόσο σημαντικού τόπου. Στο μονοπάτι που πάει παράλληλα με το συρματόπλεγμα της Πνύκας (αυτό που είχε τοποθετηθεί από τη Γαλλική εταιρία που έκανε το «Ήχος και φως» από το 1958) κάποιοι κάτοικοι ξήλωσαν το συρματόπλεγμα αποκαθιστώντας έτσι την ομορφιά του τοπίου. Είχαμε όλοι μας την απορία, αφού ολόκληρος ο λόφος είναι αρχαιολογικός χώρος, τι χωρίζει αυτή η περίφραξη;… τα αρχαία από τα αρχαία;… τα δέντρα από τα δέντρα;… μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ αλλά σημασία έχει πως με αυτό τον τρόπο σήμερα έγινε ένα άλλο βήμα προς της κατεύθυνση της (πραγματικής) ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων!

5

Αυτή είναι η πραγματική ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στην λαϊκή συνέλευση είτε με την απλή παρουσία τους είτε πιο ενεργά, δείχνοντας την συνέπεια των λόγων και των πράξεων τους.

Μία ακόμα περιγραφή της συνέλευσης και περισσότερες φωτογραφίες στο indy.gr

—– Το ψήφισμα της συνέλευσης —–

Οι κάτοικοι της περιοχής Φιλοπάππου και όλοι οι Αθηναίοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ θεωρούμε απαράδεκτη τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) και κάθε συνακόλουθη υπουργική απόφαση που θέτει οποιουδήποτε είδους περιορισμούς στην πρόσβαση και χρήση του Λόφου Φιλοπάππου ως χώρου περιπάτου και αναψυχής για πεζούς και ποδηλάτες ημέρα ή νύχτα.

Η γνωμοδότηση αυτή έγινε χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι ο Λόφος Φιλοπάππου είναι ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής σε μία τεράστια έκταση τσιμέντου. Έτσι το Υπουργείο Πολιτισμού φανερώνει την περιφρόνηση του τόσο για τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης μας όσο και για τους θεσμούς, αφού προχώρησε χωρίς καμία διαβούλευση με τους πολίτες, όπως οφείλουν οι δημόσιες αρχές για θέματα περιβάλλοντος με βάση τη Σύμβαση του Άαρχους. Και αυτά συμβαίνουν όταν η πολυδιαφημισμένη, κατ’ όνομα «ενοποίηση» των αρχαιολογικών χώρων έχει ήδη περιφράξει, κατακερματίσει, αφαιρέσει από τη ζωή της πόλης και ερημώσει, μεγάλους ελεύθερους χώρους, από την Αγία Φωτεινή-Ολυμπιείο μέχρι το Θησείο-Κεραμεικό.

Τα πραγματικά προβλήματα του Λόφου τα γνωρίζουμε εμείς, οι κάτοικοι και όχι το Κράτος και οι ιδιώτες κερδοσκόποι, που εποφθαλμιούν τον Λόφο και οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν κινηθεί με εξωθεσμικές μεθόδους, δηλαδή διαπλοκής και ξεκοκκαλίσματος ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Γι αυτό απαιτούμε και εργαζόμαστε για:

  • Προστασία και συντήρηση των έργων Πικιώνη που είναι νεώτερο μνημείο και είναι υποχρεωμένο το ΥΠΠΟ να το διαφυλάξει.
  • Τα χρήματα που πετάνε για κάγκελα να δοθούν για την ολοκλήρωση του ημιτελούς και άχρηστου σήμερα συστήματος πυρόσβεσης.
  • Συντήρηση των υποδομών αναψυχής και των αντιδιαβρωτικών έργων του Λόφου που χρονολογούνται από τη δημαρχία Μπέη.
  • Να αρθούν οι καταπατήσεις και αυθαιρεσίες ιδιωτών και δημοσίου:

– Tα εργοταξιακά κοντέινερς των αρχαιολόγων που κατάντησαν μόνιμες αυθαίρετες κατασκευές
– Οι καταπατήσεις και αυθαίρετες επεκτάσεις της «Διόνυσος Ζόναρς ΑΒΕΕ»
– Το αυθαίρετο πωλητήριο αρχαίων αντιγράφων του ΥΠΠΟ μέσα σε κοινόχρηστο χώρο του δήμου Αθηναίων
– Το αυθαίρετο κατασκεύασμα που προορίζεται για χώρος υπαίθριων εκθέσεων γλυπτικής.

  • Να εφαρμοστεί η ήδη ισχύουσα απαγόρευση για μηχανοκίνητα τροχοφόρα. Οι πρώτοι που την παραβιάζουν είναι το προσωπικό του ΥΠΠΟ.
  • Να επαναλειτουργήσει το αναπαυτήριο του Πικιώνη στο Λουμπαρδιάρη σαν λιτό ελληνικό καφενείο.
  • Να συνεχιστεί το πρόγραμμα δεντροφυτεύσεων του ΔΑ.
  • Να εφαρμοσθούν συνολικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να φύγουν τα τουριστικά πούλμαν από τις γειτονιές μας.
  • Να αφαιρεθεί η αυθαίρετη περίφραξη του πρώην Ήχος και Φως στην Πνύκα.
  • Ο κοινόχρηστος χώρος των 13 στρεμμάτων του ΔΑ στον Διόνυσο να αποδοθεί στους δημότες.

4


Σχόλια

  1. That’s the way
    a ha a ha
    i like it….

  2. You are having great fun, lucky you

    Carry on!!! The Hill belongs to the people

  3. Bravo panta tetoia, kai thn allh kyriakh synexizoume. XE XE XE

  4. Και το όσκαρ καλύτερης ηθοποιού πάει στην…. αρχαιοφύλακα/υπάλληλο του ΥΠΠΟ για τον ρόλο της τρελλής που έτρεχε μέσα στο δάσος φωνάζοντας «Με δέρνουν!» ενώ ήταν ολομόναχη και κανείς δεν της έδινε σημασία…. Επίσης όσκαρ καλύτερου σεναρίου πάει στην Α’ ΕΠΚΑ που λέει στους υπαλλήλους της να φωνάζουν «Βοήθεια με δέρνουν!» όταν ποτέ κανείς δεν τους έχει πειράξει, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, να στοιχειοθετούν ψευδείς κατηγορίες και να παρουσιάζονται ως θύματα (αντί για θύτες… βλ. τον ξυλοδαρμό επισκέπτη της Πνύκας από γνωστό υπάλληλο του ΥΠΠΟ που από τότε έχει εξαφανιστεί).

  5. Ντου από παντού…

  6. Με τη γειτονιά, γιαγιάδες, παππούδες, μητέρες με παιδιά στα καροτσάκια, έτσι κρατάμε ανοιχτό το Φιλοπάππου. Τα χειρότερα για όσους επιβουλεύονται το λόφο έρχονται, αν δεν έχουν ακόμη πάρει το μήνυμα. Αν τολμήσουν να κάνουν ο,τιδήποτε στο λόφο, θα γίνει χαμός.

    Ο ΛΟΦΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ
    ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΘΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΦΕΓΓΑΡΙ.

  7. Πάντα τέτοια παιδιά. Ήταν πολύ συγκινητική κατάσταση η συνέλευση. Είναι ωραίο να βλέπεις και να γνωρίζεις τόσους ανθρώπους από την γειτονιά, που τους έχεις δει φατσικά αλλά δεν τους ξέρεις. Χαίρομαι πολύ που όταν ήταν η στιγμή, αποφάσισα να μείνω στις περιοχές που μεγάλωσα και δεν έφυγα για άλλη. Αυτή η αίσθηση ότι ήσουν εδώ πριν όλοι αυτοί, αρχαιολόγοι και λοιποί, σκάσουν στο λόφο για να στρώσουν καριέρες σε γεμίζει οργή και αυτοπεποίθηση. Δεν θα περάσουν. Γιατί ο λόφος είμαστε εμείς. Και τον αγαπάμε με μόνο αντάλλαγμα μερικές στιγμές ηρεμίας και μια ματιά από το παράθυρο και όχι γιατί πληρωνόμαστε ή προσμένουμε να κάνουμε καριέρα. Ας μας δοκιμάσουν…

  8. μια ακομα περιγραφη εδω
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=791879

  9. Ένας επιπλέον λόγος που πυροδότησε την οργή μας, είναι ο άγριος ξυλοδαρμός τακτικού περιπατητή της Πνύκας που έρχεται από άλλη περιοχή της Αθήνας.
    Έγινε στις 9 Σεπτ. κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 30 χρόνια από το θάνατο της Μαρίας Κάλλας.
    Αυτός ο άνθρωπος έκανε το λάθος να μπει από την (ανοικτή) πόρτα των κοντέινερ των αρχαιολόγων, που για όσους δεν ξέρουν οδηγούσε ακριβώς στον ίδιο χώρο όπως και οι άλλες πόρτες… (μέχρι χθες, που υπήρχαν!!!).
    Στην κατάθεση που έδωσε στη προανάκριση ο αρχιφύλακας Παλόγος Δημήτρης [προς υπεράσπιση του Μαμελούκου – αρχαιοφύλακα – σοφού… (γιατί έχει φροντίσει να εξαφανιστεί έκτοτε) – αυτουργού Παναγιώτη Καλατζή], έγραψε ότι «προσπάθησαν να τον προστατέψουν γιατί εισήλθε από είσοδο που δεν ήταν φωτισμένη και υπήρχε κίνδυνος να χτυπήσει».
    Γι’ αυτό λοιπόν τον έσπασαν στο ξύλο…
    Εδώ τελειώνει η πλάκα.
    Εδώ και 5 χρόνια που πέφτουν κάγκελα και γίνεται αγώνας για τον λόφο του Φιλοπάππου, δεν έχει υπάρξει κρούσμα τραυματισμού ανθρώπου από άλλον άνθρωπο.
    Αυτή τη στιγμή ο Καλατζής σπάει αυτή τη θετική παράδοση.
    Ο ξυλοδαρμός αυτός ήταν ιδιαίτερα άγριος και απεχθής: έριξε τον άνθρωπο στο έδαφος, του έστριβε τα χέρια και τον κλωτσούσε στο πρόσωπο, στα μάτια και στο κεφάλι, προκαλώντας του έντονη αιμορραγία και κατόπιν τον έσυρε σαν τσουβάλι, τραβώντας τον από το πουκάμισο που σκίστηκε για να τον πετάξει έξω από την πόρτα φωνάζοντας ταυτόχρονα (ο κακοποιός Καλατζής) «…γιατί με χτυπάτε κύριε…»
    Ο Καλατζής θεωρείται καταζητούμενος από τους κατοίκους.
    ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ πιθανούς παλικαράδες αρχαιοφύλακες να αρκεστούν αυστηρά στα καθήκοντά τους, που είναι η προστασία των μνημείων (αρχαίων και νεοτέρων).
    Επίσης, να μην βανδαλίζουν καθημερινά με τα αυτοκίνητά τους και τα μηχανάκια τους τα λιθόστρωτα του Πικιώνη, που είναι εντεταλμένοι να τα προστατεύουν από τα τροχοφόρα.
    Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους υπαλλήλους Υπουργείου «Πολιτισμού»…

  10. Χθες στο in.gr
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=848433&lngDtrID=253

  11. Περασα το βραδυ, ειδα τα καγκελα και συγκινηθηκα! Κριμα που δεν μπορεσα να ερθω την Κυριακη. Αν και πηγαινω συχνα στο Φιλοπαππου, ειναι απογοητευτικο να μην βλεπεις καθολου κοσμο να τον οικειοποιειται (παιδια να παιζουν, νεοι να αραζουν, ζογκλερικα, ποδηλατα, μουσικες…μεγαλοι κτλ) ενω την ιδια ωρα οι καφετεριες, τα γυμναστηρια και τα μπαρ ειναι γεματα . Οσο περισσοτερος κοσμος βρισκεται στους δημοσιους χωρους, τοσο θα ειναι δυσκολο να τους κλεισουν με εισητηρια η να τους χτισουν.

  12. the filopappou walk belongs to everybody as much as the city of Athens! beside, it is one of the few green areas left for people to walk with no cars and it should be left free as it is now!
    If you want to make something serious make a serious control of the cars and scooter running under the Akropoli!

  13. akoustike mia protasi gia aytodiaxeirizomeno kafeneio an den kano lathos. Genika einai poli kali idea gia na mpei se efarmogi kai tha mazepsei poli kosmo se kathimerini basi

  14. Σας πειράζουν τα αυτοκίνητα σας πειράζουν τα μηχανάκια σας πειράζουν τα κάγκελα στη Πνύκα και δεν σας πειράζει που όλοι εσείς με τα σκυλιά σας καταντήσατε την Πνύκα έναν μεγάλο κουβά. Κανονικά δεν πρέπει να λέγεται λόφος Μουσών αλλά λόφος σκατ***ν Αφού εσείς που θέλετε μια Πνύκα χωρίς κάγκελα εμπιστεύεστε να πάτε τα παιδιά εκεί για βόλτα μέσα στα μικρόβια συγχαρητήρια και για να μην ξεχνιόμαστε για αυτό δεν φταίνε η φύλακες αλλά εσείς. Τελειώνοντας ελπίζω να τα βρείτε με το υπουργείο και να λυθεί το θέμα για να σταματήσει να μοιάζει ο αρχαιολογικός χώρος σαν εμπόλεμη ζώνη γιατί άμα τώρα πηγαίνουν εκατό άνθρωποι σε λίγο θα έρχονται δέκα με η χωρίς κάγκελα

  15. Αγαπητέ whelp

    Το θέμα με την ανάγκη των σκυλιών, μπορούμε να το συζητάμε και να βρούμε λύση, αν και εγώ δεν έχω διαπιστώσει να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Αλλά κάτι θα ξέρεις. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να πούμε στον κόσμο να τα μαζεύει ή κάτι άλλο. Τα κάγκελα δεν σχετίζονται με το θέμα πάντως.

    Απ’ την άλλη αν διώξουν τα σκυλιά από του Φιλοπάππου, τότε αυτά θα πάνε στα ΕΛΑΧΙΣΤΑ, παρκάκια που έχει η περιοχή και η κατάσταση με τα μικρά παιδιά θα είναι χειρότερη. Όμως αυτοί που έκαναν την πόλη μας σκέτο τσιμέντο δεν μπορούν να μιλούν για λύσεις τώρα. Δεν υπάρχει λύση όταν δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι.

    Οι κάτοικοι που κινητοποιούμαστε για του Φιλοπάππου, ενδιαφερόμαστε για τα αρχαία, περισσότερο από του αρμόδιους. Έχουμε πάκο από επίσημε καταγγελίες σε όλες τις αρμόδιες αρχές, ενώ οι απαντήσεις τους είναι 2-3 σελίδες. Λύση λοιπόν χωρίς τους κατοίκους δεν υπάρχει.

    Άλλωστε η ίδια η σύμβαση του Αάρχους, που έχει υπογράψει και η Ελλάδα, λέει ότι για τέτοιας έκτασης μετατροπές χρήσεων, απαιτείτε δημόσια διαβούλευση. Δηλαδή οι γνώμη των κατοίκων συμπεριλαμβάνετε στους «περιβαλλοντικούς όρους». Είδες εσύ καμία διαβούλευση?

  16. @whelp
    Απ’ όλα όσα συμβαίνουν σε αυτό το λόφο, εσάς σας απασχολούν τα μικρόβια από τα σκυλιά?
    Εάν έχετε τόσο μεγάλο πρόβλημα μείνετε σπίτι, φορέστε και μια στολή για βιολογικά όπλα και θά ‘στε μια χαρά.
    Έτσι κι αλλιώς πόσα χρόνια θα ζήσουμε βρε…? μετά όλα θα τελειώσουν… ούτε μικρόβια ούτε τίποτα…

    Δεν πάμε καλά μου φαίνεται !!!

  17. ti egine ta skilia ftaine gia to kako tou kosmou toutou?
    ego leo oti ftaine kai ta peristeria poy ta afinoume kai petane kai koytsoulane ton kosmo. Na apagoreytei h eisodos ton peristerion stis plateies sto lofo sta mpalkonia ton polikatoikion.
    Ta tetrapoda stin teliki kanoun tin anagki tous ston fusiko tous xoro opos tous emathe h fisi oi anthropoi emathan na zoun afisika sta kloybia ton polikatoikion

  18. whelp …alla to na ta «vreite» se pion paei giati to lofo den ton xrisimopoioun oi katoikoi ton perioxon giro alla oli h athina. Giati na bgazoume tin oyra mas ekso?
    Sto thema tou lofou den xoraei kanenas simbibasmos kai sindiallagi gia na ta … «broume» h o lofos tha meinei eleytheros h tha gemisei kaggela kai eisitirio opos theloune.
    profanos ipotimas to thema ton kagkelon omos giati apo ta legomena sou whelp eite iparxoun eite den iparxoun den trexei kai tipote alla einai apla mia kontra pou ginete xoris logo.

  19. egw symfwnw me ton whelp.prepei na apofasisoume ti theloume kai pws.na min leme mono oti mas symferei i opws to theloume emeis yparxoun duo pleures kai prepei na symbibastoun gi auto as apofasisete ti thelete na kanete kai meta kanete tis koinitopoihseis

  20. Φιλέ DRAC

    Έχουμε τόσα αιτήματα. Πιστεύεις ότι δεν ξέρουμε τι θέλουμε? Το λέμε καθαρά. Αυτοί προσπαθούν να κρύψουν τι πραγματικά θέλουν, πισώ από δήθεν προστασία των αρχαίων.
    Αυτό που βρωμάει στο λόφο δεν είναι τα σκατά των σκύλων, αλλά οι καταπατήσεις, και η προσπάθεια για επορευματοποίηση, «αξιοποίηση». Για μύρισε λίγο καλύτερα…

  21. ma kala pos ta leme mono opos mas simferei? kribontai kapoia ipopta,skoteina kai ipogeia simferonta kapoion anonimon h eponimon?
    afou to nomizeis katanomase ta.
    se olokliro blog den exeis katalabei oti oi theseis ton katoikon tis perioxis einai kati parapano apo safis?
    ti allo parapano thes diladi?
    Ta pramata einai apla. H o lofos tha meinei eleutheros opos htan apo tin arxaiotita h tha mpoyne kagkela kai eisitirio apo tous neoellines dialegeis kai pairneis. Toso apla.

  22. Αντιγράφω whelp γιατί χάνω την λογική συνοχή. «Σας πειράζουν τα αυτοκίνητα σας πειράζουν τα μηχανάκια σας πειράζουν τα κάγκελα στη Πνύκα και δεν σας πειράζει που όλοι εσείς με τα σκυλιά σας καταντήσατε την Πνύκα έναν μεγάλο κουβά.» Δηλαδή, είναι κακό που μας πειράζουν τα αυτοκίνητα στον λόφο., Αντίθετα, ο whelp αγωνίζεται για τις εξατμίσεις και τα σπασμένα λιθόστρωτα….

    «ελπίζω να τα βρείτε με το υπουργείο και να λυθεί το θέμα για να σταματήσει να μοιάζει ο αρχαιολογικός χώρος σαν εμπόλεμη ζώνη γιατί άμα τώρα πηγαίνουν εκατό άνθρωποι σε λίγο θα έρχονται δέκα με η χωρίς κάγκελα»

    δηλαδή, ο whelp τάχει ήδη βρει με το υπουργείο…τέλεια γιατί θα ήθελα να του ζητήσω να μας πει τί ακριβώς έχουν βρει μεταξύ τους, δηλαδή τί δίνει στο υπουργείο και τί παίρνει από αυτό…ρωτώντας πας στην Πόλη

  23. Ρε παιδιά δεν καταλαβαίνετε ότι τύποι σαν τους drac και whelp είναι βαλτοί-χαφιέδες του Υπ.Πο. ; Υψηλά ιστάμενος αστυνομικός με γαλόνια, ομολόγησε σε κάτοικο (σε of the record συζήτηση) ότι το site και τις ενέργειές των κατοίκων τις παρακολουθούν από το Υπ.Πο.

    Το σημαντικότερο είναι ότι ο φύλακας Καλαντζής Παναγιώτης, που όλοι νόμιζαν ότι έχει εξαφανιστεί, ξαναεμφανίστηκε και ξανά προπηλάκισε και απείλησε κάτοικο.
    Αυτό συνέβη πριν από λίγες ώρες (σήμερα Τε 14.11 κατά τις 10:00μμ) όπου σε ήρεμη συνομιλία ενός κατοίκου με τους νυχτοφύλακες (ένας άνδρας και μία γυναίκα) ο Καλαντζής ήταν εκεί κι έβριζε χυδαία τον συγκεκριμένο κάτοικο, τον απείλησε, έδειξε να γνωρίζει προσωπικά του δεδομένα (του κατοίκου) και απείλησε «θεούς και δαίμονες».
    Η τρομοκρατία από συγκεκριμένους φύλακες ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !
    Πρέπει όλοι να δείχνουμε ότι οι Λόφοι δεν ανήκουν σε μία κάστα ειδικών και φυλάκων με ή άνευ εισαγωγικών …
    Ανήκουν στους ανθρώπους, στην χλωρίδα και στην πανίδα και στο κάτω-κάτω κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από τον άλλον.
    Αυτός που ενοχλείται από τα σκατά των σκύλων (που στο κάτω-κάτω ανακυκλώνονται από την ίδια την φύση), βρωμίζει με χειρότερο τρόπο το περιβάλλον (χωρίς οι βρωμιές του να ανακυκλώνονται) και δυστυχώς η χλωρίδα και η πανίδα δεν μπορεί να του ζητήσει τον λόγο.

    Εν κατακλείδι : ΠΡΟΣΟΧΗ στους παντός είδους ΚΑΛΑΝΤΖΗΔΕΣ που παραμονεύουν για να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ !!!
    ΑΣ διώξουμε τους τρομοκράτες από την Ζωή μας και την περιοχή μας …

  24. Ξανάρθε ο λεβέντης, ξανάρθε ο Καλαντζής!!!

    Θα τον έφεραν οι προϊστάμενοί του (Έφορος κος Μάντης, Υπεύθυνη των Λόφων κα Βογιατζόγλου, αρχιφύλακας κος Παλόγος) για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους με τη μαγκιά του και την λεβεντιά του. Να δούμε πόσους άλλους τέτοιους άσσους κρύβουν στο μανίκι οι επιτελάρχες της Α’ ΕΠΚΑ.

    Για να δούμε τί κατάλαβαν από την λαϊκή συνέλευση οι ιθύνοντες της Α’ ΕΠΚΑ…κάτι σαν τέστ IQ που λένε…

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΦΥΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Κο ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ!!!!! τσστσσσ

    Τον λεβέντη φέρτε μου!!

  25. Συγχαρητήρια παιδιά!
    Πέρασα σήμερα. Την Κυριακή γαμώτο δεν ήρθα παρόλο που έχω χάσει λίγες συνελεύσεις απο το 2003.
    Δεν πιστεύετε πόσο μου έφτιαξε το κέφι που είδα την Πνύκα ελεύθερη μετά απο τοσους μήνες από το καλοκαίρι που μας κλείσανε απ’ έξω. Γέλαγα μόνος μου! Μπράβο στους κατόικους. Άντε να τώρα να διώξουμε αυτοκίνητα και μηχανές!
    Είχε και δύο περιπολικά των δημοτόμπατσων παρακεί, αυτοί με τα δερμάτινα που πληρώνονται και τα ματώνουνε εν υπηρεσία. Κοντά στο πεσμένο κοτετσόσυρμα είδα 6-7 εργάτες που τους είχανε για να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Ηταν για κλάματα.
    Τελικά αυτό που μας σώζει από το κράτος είναι απλά ότι το ίδιο δεν καταφέρνει να λειτουργήσει.

  26. http://directactiongr.blogspot.com/2007/11/privatisation-planning-barbed-wire.html

    in english…


Σχολιάστε

Kατηγορίες