Αναρτήθηκε από: filopappou | 30 Νοεμβρίου, 2008

Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση κατοίκων για του Φιλοπάππου

Ήταν κυρίως μια συνέλευση ενημέρωσης, μιας και είχαν μαζευτεί αρκετά θέματα και νέες πληροφορίες που έπρεπε να γίνουν γνωστές σε όσους και όσες ενδιαφέρονται για την προάσπιση του ανοιχτού Φιλοπάππου.

Πριν τη συνέλευση κάτοικοι τοποθέτησαν κλαδιά ξερών δέντρων στη Διονυσίου Αρεοπαγήτου σαν διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη της βλάστησης του λόφου.

H συνέλευση λίγο πριν αρχίσει και δίπλα τα ξερά κλαδιά με το πανό: «Το υπ. Πολιτισμού και ο Δήμος Αθηναίων σκοτώνουν τη βλάστηση στου Φιλοπάππου».

Η συνέλευση έγινε στην είσοδο του λόφου, για να εμποδίζει ταυτόχρονα τα αυτοκίνητα να εισέλθουν στο λόφο και συμμετείχαν πάνω από 100 γείτονες και γειτόνισσες και φίλοι του λόφου. Σε όλη τη διάρκεια της υπήρχε μικρή αστυνομική παρουσία και παρουσία ασφαλιτών μέσα(!) στη συνέλευση. Το μόνο αυτοκίνητο στο λόφο ήταν αυτό της αστυνομίας!

Έγιναν εκτενείς ενημερώσεις για διάφορα θέματα όπως:

  • Τα προβλήματα της βλάστησης του Φιλοπάππου και την αδιαφορία του υπ. «Πολιτισμου» και του Δήμου Αθηναίων,
  • Το θέμα που προέκυψε με το εξώδικο προς τη Δώρα Στράτου από ιδιώτες που πιέζουν για απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας τους (νταμάρι Κωνσταντέλου)
  • Τις διώξεις από την A’ εφορεία αρχαιοτήτων κατά τριών κατοίκων για τις περσινές δεντροφυτεύσεις
  • Τα νέα δημόσια έγγραφα που δείχνουν ότι η απόφαση για μετατροπή του Φιλοπάππου σε Οργανωμένο Αρχαιολογικό Χώρο είναι όχι μόνο ηθικά απαράδεκτη αλλά και νομικά στον αέρα
  • Το θέμα της επαναλειτουργίας του καφενείου, για το οποίο υπήρξε μια απόφαση την Πέμπτη από το κεντρικό συμβούλιο νεοτέρων μνημείων
  • Και αρκετά ακόμα θέματα. Για όσα από αυτά δεν γράψαμε το προηγούμενο διάστημα στο blog θα γράψουμε τις επόμενες μέρες, και θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ακούστηκαν προτάσεις για να οργανωθεί διαμαρτυρία προς το Δήμο για το θέμα του πρασίνου, για ψήφισμα συμπαράστασης στη Δώρα Στράτου, ενώ έγιναν και πρακτικές ενέργειες από τη συνέλευση.

Πορεία προς το κλειστό καφενείο και τα κοντέινερ των αρχαιολόγων

Ξηλώθηκαν οι προβολείς που παράνομα είχε βάλει ο παπάς του Αη Δημήτρη, στο καφενείο/μνημείο του Πικιώνη και οι οποίοι παρά την καταγγελία μας στην εφορεία νεοτέρων μνημείων και τους αρχαιολόγους παρέμειναν για μήνες (Δείτε σχετικά σε αυτό το άρθρο μας). Οι προβολείς παραδόθηκαν στα κοντέινερ των αρχαιολόγων, ενώ οι φύλακες που ήταν μέσα δεν είχαν το φιλότιμο να βγουν να τους παραλάβουν. Η παρουσία μας στα κοντέινερ ήταν στα πλαίσια και διαμαρτυρίας για τις διώξεις κατά κατοίκων για δεντροφυτεύσεις τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει ασκηθεί η παραμικρή δίωξη κατά του Διονύσου για τις καταπατήσεις του εντός του αρχαιολογικού χώρου.

Τα φώτα ξηλώθηκαν και παραδόθηκαν στα κοντέινερ παρουσία της αστυνομίας, που μόνο κατά των κατοίκων έρχεται. Παρά τις φωνές μας, κανείς δεν βγήκε να παραλάβει τα φώτα, αν και ήταν μέσα. Είναι οι ίδιοι που κινήθηκαν κατά των κατοίκων όταν έκαναν γεύμα στο κλειστό καφενείο, αλλά δεν έκαναν τίποτα όταν ο παπάς παρανομούσε. Να χαιρόμαστε τις κυρίες Λαζαρίδη και Βογιατζόγλου «θεματοφύλακες» του πολιτισμού και της νομιμότητας…

Στη συνέχεια ο κόσμος πήγε στο δημόσιο πάρκινγκ που καταπατά ο Διόνυσος, όπου αφαιρέθηκε η λέξη “PRIVE” από μια πινακίδα για το παρκάρισμα και μαζί και κάτι ταινίες με τις οποίες ο Διόνυσος κλείνει το μισό πάρκινγκ, δήθεν ως ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.

Τέλος διαπιστώσαμε ότι μπορεί να μην έχουν βάλει μπάρα για να μην μπαίνουν τα αυτοκίνητα στο λόφο, έχουν φροντίσει όμως να βάλουν στiς δημόσιες τουαλέτες, κοστολογώντας τη σωματική ανάγκη προς μισό ευρώ!

Οι μπάρες στις δημόσιες τουαλέτες. Ο «Ξένιος Δίας» είναι μόνο για να πουλάμε μούρη στις ομιλίες. Στην πραγματικότητα δεν θέλουμε να προσφέρουμε στους τουρίστες, τους πολίτες και τους οδηγούς πούλμαν και ταξί ούτε κατούρημα δωρεάν. H εμπορευματοποίηση στο έπακρο. Κάποιος έδωσε τη δική του απάντηση…

Αυτά από τη συνέλευση και συνεχίζουμε δυνατά για την υπεράσπιση ενός ανοιχτού και πράσινου Φιλοπάππου. Το υπουργείο Πολιτισμού και η εφορεία αρχαιοτήτων έδειξαν αλαζονεία προς τους πολίτες και αυτό δεν θα τους βγει σε καλό.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ, όταν όσοι λασπολογούν και διώκουν του πολίτες θα έχουν πάρει σύνταξη… Ας μην έχουν καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Ο λόφος είναι η αυλή της γειτονιάς μας και στην αυλή μας δεν θα επιτρέψουμε ούτε κάποιοι/ες να χτίσουν καριέρα, ούτε άλλοι να κερδοσκοπήσουν.


Σχόλια

  1. Οι ξεφτίλες οι αρχαιολόγοι του Φιλοπάππου, καλούν πολίτες σε απολογία για δεντροφυτεύσεις, πράγμα που δεν κάνανε ποτέ για τις καταπατήσεις του Διονύσου. Ούτε τις αυθαιρεσίες του παπα στο αναπαυτήριο του Πικιώνη δίωξαν, ενώ έφεραν την αστυνομία για το γεύμα με το INURA.
    Αυτά τα άτομα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους διάφορους Ζαχόπουλους και Εφραίμ, αφού με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο δείχνουν ότι είναι διαπλεκόμενα.
    Γιατί αν είχαν την ίδια επαγγελματική αυστηρότητα προς όλους, (και τους κατοίκους) το πράγμα θα είχε κάποια λογική. Αφού όμως κάνουν πόλεμο στους κατοίκους ενώ αφήνουν διάφορους «μεγάλους» να αυθαιρετούν ανενόχλητοι αυτό σημαίνει ότι είναι στο κόλπο.

    Είναι άτομα ελεεινά, που ξεφτιλίζουν τον κλάδο τους και που θα έπρεπε αν είχαν φιλότιμο να πηδήξουν από το μπαλκόνι πριν το Ζαχόπουλο. Αλλά τι να περιμένει κανείς από τις κυρίες Λαζαρίδη και Βογιατζόγλου και τον κύριο Μάντη. Για την καριέρα τους θα σκοτώνανε και τη μάνα τους…

  2. Φίλε οργισμένε, καριέρα κάνουν και οι ικανοί αλλά με άλλο τρόπο. Τούτοι εδώ τσανακογλύφουν ότι τους βρεθεί γιατί είναι απλά ανίκανοι, ανύπαρκτοι σαν άνθρωποι και ανύπαρκτοι σαν επαγγελματίες.

  3. -Σε ταλαιπωρεί κάποιος δημόσιος υπάλληλος;
    -Καθυστερεί τη διεκπεραίωση της υπόθεσής σου;
    -Δεν σου βγάζει εγκαίρως τη σύνταξη;
    -Σε ζημίωσε η αργοπορία του;
    Ο δικηγόρος σου θα σου πεί να κάνεις αγωγή αστικής ευθύνης κατά του δημοσίου (ορίζεται δικάσιμος μετά από 3 ½ χρόνια, γίνεται κάποια αναβολή, περνούν 2 χρόνια να βγει η πρωτόδικη απόφαση, μετά έχει έφεση και μετά αναίρεση κλπ).

    Δεν σου έχει πει ότι υπάρχει «Ειδική αίτηση αποζημίωσης κατά του υπαίτιου δημοσίου υπαλλήλου» (ο οποίος πρέπει να κατονομάζεται αφού στο τέλος από την τσέπη του θα βγει η αποζημίωση) στην οποία να περιγράφονται επακριβώς οι συνθήκες της ζημιογόνου συμπεριφοράς του υπαλλήλου και η ζημιά που προέκυψε στον αιτούντα (λ.χ. από την καθυστέρηση ενέργειας).
    Το νομικό πλαίσιο που προβλέπεται για την υποβολή της εν λόγω αίτησης είναι: (1.)Άρθρο 7 του Ν. 3242.04 (ΦΕΚ 102/Α’/24-5-2004) (2) Άρθρο 2, παρ. 2β, του Ν. 2690/99, (ΦΕΚ 45/Α΄/9-3-1999) (3) Άρθρο 5, του Ν. 1943/91, (ΦΕΚ 50/Α΄/11-4-91) (4) ΔΙΣΚΠΟ/Φ. 17/1710/3-3-04, (ΦΕΚ 1226/Β΄/10-8-04) Απόφαση των Υφυπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών. Διάβασε πως θα την συντάξεις στο:

    http://www.equal-rights-greece.com


Σχολιάστε

Kατηγορίες