Αναρτήθηκε από: filopappou | 4 Οκτωβρίου, 2009

Η δικαιοσύνη είναι τυφλή και ο έφορος Ακροπόλεως επίσης;

Όπως καλά γνωρίζουμε όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο μόνο που μερικοί είναι πιο ίσιοι. Το ίδιο ισχύει και για την εφαρμογή του αρχαιολογικού νόμου όπως μάθαμε από πρώτο χέρι και στου Φιλοπάππου. Ο νόμος χαλαρώνει ή και εξατμίζεται τελείως σε περιπτώσεις όπως οι καταπατήσεις του Διονύσου ή η παλιότερη καταπάτηση της Πνύκας από τους μισθωτές του καφενείου, ή η είσοδος τροχοφόρων στο λόφο. Ο νόμος όμως είναι αμείλικτος όταν πρόκειται να εφαρμοστεί κατά περιπατητών και απλών πολιτών.

Έτσι συνέβη και στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης το Σάββατο 3 Οκτώβρη κατά την επίσκεψη εκεί της οικογένειας Καραμανλή. Σύμφωνα με τους κανόνες του μουσείου η φωτογράφηση εντός των χώρων του απαγορεύεται. Επιπλέον όπως είναι γνωστό σε όλα τα μουσεία απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φλας των φωτογραφικών μηχανών καθώς έχει εξαιρετικά βλαπτικές συνέπειες για τα έργα τέχνης.

Δείτε εδώ στην ιστοσελίδα του μουσείου ότι απαγορεύεται η φωτογράφηση. Πατήστε πάνω στο «Φωτογραφίες στο Μουσείο».

Επειδή όμως αυτή τη φορά «φωτογράφος» ήταν ο ανήλικος γιος του πρωθυπουργού ο νόμος και οι κανονισμοί πήγαν περίπατο! Μιας και απ’ ότι φαίνεται πιο σημαντικό από την προστασία των αρχαιοτήτων είναι να μάθει αυτό το παιδί ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει. Έτσι ο μικρός Αλέξανδρος -ο τελευταίος που φταίει- έβγαζε ασύστολα φωτογραφίες με φλας τα εκθέματα του μουσείου. Αντιθέτως οι υπόλοιποι επισκέπτες, όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και ιδιοτήτων μπορούσαν μόνο να κοιτάζουν καθώς είναι …λιγότερο ίσοι!

MantisH οικογένεια Καραμανλή μαζί με τον κ. Μάντη μπαίνοντας στο μουσείο

Όλα αυτά συνέβησαν παρουσία και δίπλα στον έφορο Ακροπόλεως κύριο Αλέξανδρο Μάντη. Δηλαδή τον άνθρωπο που ο φορολογούμενος πολίτης πληρώνει για να προστατεύει τις αρχαιότητες. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που σέρνει στην γενική ασφάλεια πολίτες της περιοχής μας, είτε για δεντροφυτεύσεις στου Φιλοπάππου είτε για τις πτώσεις περιφράξεων από το 2002. Ο κύριος Μάντης είναι το είδος του ανθρώπου που βρυχάται ενάντια στους πολίτες, αλλά κουνάει με χαρά την ουρά του μπροστά σε υψηλά πρόσωπα ή καταπατητές «κυβερνητικού ενδιαφέροντος», όπως ο Διόνυσος. Εκεί ξεχνάει και νόμους και κανόνες για προφανείς λόγους. Άξιος ο μισθός του!

Δείτε απόσπασμα από σχετικό ρεπορτάζ καναλιού. Δίπλα στον μικρό Αλέξανδρο στέκεται ο μεγάλος Αλέξανδρος κ. Μάντης. Και ο ανίδεος ρεπόρτερ εγκωμιάζει την παράνομη φωτογράφηση με φλας.


Σχόλια

  1. Δεν μου κάνει καμία εντύπωση ότι τον Πρωθυπουργό συνόδευσε ο Μάντης και όχι ας πούμε ο πρόεδρος του μουσείου ο Παντερμανλής. Μιας και ο δεύτερος είναι καριερίστας και κρατάει πια τις αποστάσεις του από τον απερχόμενο πρωθυπουργό, ενώ ο Μάντης είναι γνωστός βαθύς δεξιός και εργατοφάγος. Πιθανά και ένας από αυτούς που στη διάρκεια της χούντας διάβαζαν πολύ και δεν πήραν χαμπάρι τι έγινε.

  2. Ο μικρός Αλέξανδρός πρέπει να διδαχτεί από αυτήν την τρυφερή ηλικία, ότι δεν είναι σαν τα άλλα παιδία, ούτε καν σαν τους άλλους πολίτες. Οι νόμοι είναι για τους υπηκόους και όχι για τους άρχοντες. Και ο κύριος Μάντης σαν «σωστός παιδαγωγός» φροντίζει να μάθει το παιδί ότι μπορεί να είναι ασύδοτο.

  3. Ο κύριος Μάντης και ο κύριος Καραμανλής είναι που θέλουν και την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα; Γιατί; Για να τα βγάζουν φωτογραφία με φλας και να τα καταστρέφουν;

  4. Τι διαφορετικό περιμένατε?
    – Καλά ο Καραμανλής που είναι μπούχαχας
    – Καλά ο Μάντης -που απ ότι φαίνεται τον έχει έτοιμο για εκτόξευση η καινούρια διεύθυνση- άρα μπορεί να ξοδέψει τα τελευταία του σάλια…
    – Αλλά το συνεργείο που έκανε τις τηλεοπτικές λήψεις με προβολέα ? Αυτό δε μετράει ?
    Τέλος πάντων. Τεχνικά μιλώντας η φθορά των μαρμάρων είναι μηδαμινή πρακτικά. Η φθορά όμως των συυνειδήσεων είναι ανυπολόγιστη.

  5. Ρε τον κυρ Αλέξανδρο, τον μπαρμπα Μάντη. Βασιλικός κολοσφουγγάριος!!!

    Ε, ναι, στις λεπτομέρειες φαίνεται ο καλλιτέχνης. Οι εκδουλεύσεις γράφουν. Ποιος ξέρει, πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θάναι.

    Ποια μάρμαρα, ποιοι αρχαιολογικοί χώροι και ποιοι νόμοι προστασίας τους…αυτά είναι για να κρατάνε τους άλλους μακρυά από τον ταμπλά με τα κουλούρια.

  6. «Αλέξανδρος Καραμανλής».
    Αυτό το παιδί θα πάει ψηλά!

  7. Δεν έχει αναφερθεί στο άρθρο ότι ο κ. Μάντης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νέου Μουσείου.

  8. Ακούγετεαι ότι πολλά μέλη του ΚΑΣ έχουν υποβάλει παραίτηση μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Ξέρει κανείς κάτι περισσότερο? Περιλαμβάνεται στους υπό παραίτησιν ο κος Μάντης?


Σχολιάστε

Kατηγορίες